Klasszikus Iskender kebab joghurtos fokhagymás öntettel és pirított pitával tálalva

Klasszikus Iskender kebab

A klasszikus Iskender kebab gyökerei a török konyhába nyúlnak vissza, és évtizedek óta az egyik legnépszerűbb étel a török éttermekben. A kebabot hagyományosan joghurtos fokhagymás öntettel és friss pita kenyérrel tálalják, hogy gazdag és ínycsiklandó étkezést biztosítson.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
1600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Bárányhús (vagy marhahús)
4 db Pita kenyér
200 g Joghurt
3 ek. Olívaolaj
1 tk. Fűszerpaprika
0.5 tk. Fekete bors
0.5 tk.
2 gerezd Fokhagyma
1 db Citrom
50 g Vaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A húsokat vékony szeletekre vágjuk, majd egy tálban elkeverjük az olívaolajjal, fűszerpaprikával, sóval és borssal. Hagyjuk pácolódni legalább 30 percig, hogy a fűszerek átjárják a húst.

    A hús pácolása fontos, hogy minél ízesebb legyen. Ha van rá időd, hagyd pácolódni egy éjszakán át.

    2

    A pita kenyereket vágd fel kisebb darabokra, és egy serpenyőben egy evőkanál olívaolajjal pirítsd meg őket, amíg ropogósak nem lesznek.

    A pirított pita adja a kebab alapját, tehát ügyelj arra, hogy ne égjenek meg, de ne is legyenek túl puhák.

    3

    A fokhagymát reszeld le, majd keverd össze a joghurttal. A joghurtot tedd félre, hogy az ízek összeérjenek.

    A joghurtos öntet a kebab egyik kulcsfontosságú eleme. Friss fokhagymát használj, hogy intenzívebb ízt kapj.

    4

    A pácolt húsokat egy serpenyőben vagy grillen süsd meg közepes lángon, amíg szép pirosra nem sülnek. Mivel vékony szeletekben van, gyorsan megsül, tehát figyelj rá, hogy ne száradjon ki.

    Ha nincs grill, a serpenyő is tökéletes, de egy grillsütővel való sütés még jobban kiemeli a hús ízét.

    5

    A vajat olvaszd meg egy serpenyőben, és öntsd rá a megsült húsra, hogy még szaftosabbá váljon.

    A vaj nemcsak ízletesebbé teszi a húst, hanem extra gazdagságot ad a kebabnak.

    6

    A pita kenyérre rétegezd a megsült húst, öntsd rá a joghurtos fokhagymás szószt, majd locsold meg a forró vajjal.

    A joghurtos szósz és a vaj kombinációja igazán különlegessé teszi az ételt, próbáld meg mindkettőt bőségesen használni.

    7

    Tálald a klasszikus Iskender kebabot citromkarikákkal és egy kis extra joghurttal a tetején.

    A citromlé felfrissíti az ízeket, és még jobban kiemeli a fűszereket.