Klasszikus Mujaddara, egyiptomi étel lencsével, rizzsel és pirított hagymával

Klasszikus Mujaddara

A Klasszikus Mujaddara egy tradicionális egyiptomi étel, amely lencsével, rizzsel és pirított hagymával készül. Az étel egyszerű, de rendkívül tápláló és ínycsiklandó. A Mujaddara népszerű étel a közel-keleti régióban, és gyakran szolgálják fel ünnepi étkezéseken, vagy akár egy hétköznapi vacsoraként is. A citromlé hozzáadása frissességet ad az ételnek, és kiemeli a gazdag ízeket.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Basmati rizs
150 g Lencse
2 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
3 ek. Olívaolaj
1 tk. Fűszerpaprika
1 tk. Kömény
1 tk.
0.5 tk. Frissen őrölt bors
2 ek. Citromlé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A lencsét és a rizst külön-külön főzd meg. A lencsét egy lábasban, vízben főzd meg, amíg megpuhul. A rizst a szokásos módon, sóval és vízzel főzd meg.

    A lencsét ne főzd túl, mert akkor szétesik. Ha a rizs túl ragadós, próbáld meg egy kicsit kevesebb vízzel főzni.

    2

    A vöröshagymákat vékonyra szeleteld és egy serpenyőben olívaolajban pirítsd meg, amíg aranybarnára nem sülnek.

    A hagymát pirítva gazdagabb, édesebb ízt ad az ételnek.

    3

    A fokhagymát vágd finomra és add hozzá a pirított hagymához, majd add hozzá a fűszerpaprikát és köményt.

    A fokhagyma gyorsan megpirul, ezért ügyelj rá, hogy ne égesd meg.

    4

    A főtt lencsét és rizst egy nagy tálban keverd össze, majd add hozzá a pirított hagymás keveréket.

    A lencse és rizs keverésénél ügyelj arra, hogy ne törjenek össze a szemek.

    5

    Citromlével tálald, és frissen korianderrel díszítheted, ha szeretnéd.

    A citromlé frissességet ad az ételnek, és segít kiemelni az ízeket.