A lencsét és a rizst külön-külön főzd meg. A lencsét egy lábasban, vízben főzd meg, amíg megpuhul. A rizst a szokásos módon, sóval és vízzel főzd meg.
A lencsét ne főzd túl, mert akkor szétesik. Ha a rizs túl ragadós, próbáld meg egy kicsit kevesebb vízzel főzni.
A vöröshagymákat vékonyra szeleteld és egy serpenyőben olívaolajban pirítsd meg, amíg aranybarnára nem sülnek.
A hagymát pirítva gazdagabb, édesebb ízt ad az ételnek.
A fokhagymát vágd finomra és add hozzá a pirított hagymához, majd add hozzá a fűszerpaprikát és köményt.
A fokhagyma gyorsan megpirul, ezért ügyelj rá, hogy ne égesd meg.
A főtt lencsét és rizst egy nagy tálban keverd össze, majd add hozzá a pirított hagymás keveréket.
A lencse és rizs keverésénél ügyelj arra, hogy ne törjenek össze a szemek.
Citromlével tálald, és frissen korianderrel díszítheted, ha szeretnéd.
A citromlé frissességet ad az ételnek, és segít kiemelni az ízeket.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.