Klasszikus Satay, grillen sült csirkehús mogyoróvajas pácban

Klasszikus Satay

A klasszikus Satay egy indonéz étel, amely grillen sült csirkehús pálcikákból áll, melyeket mogyoróvajas pácban marinálnak. Az étel Indonézia egyik legnépszerűbb utcai étele, amely egyedülálló ízvilágot kínál a mogyoróvaj, a szójaszósz és a friss fűszerek kombinációjával.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Csirke mell filé
3 gerezd Fokhagyma
2 cm Gyömbér
4 ek. Szójaszósz
3 ek. Mogyoróvaj
1 db Lime
12 db Pálcikák (grillhez)
2 ek. Olaj
1 db Piros chili
1 csokor Koriander
1 ek. Szezámmag

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkemellet vágd kisebb darabokra vagy csíkokra, hogy könnyen fel lehessen húzni a pálcikákra.

    A csirkehúst apróbb darabokra vágva gyorsabban átsül és könnyebben felhúzható a pálcikákra.

    2

    A fokhagymát és a gyömbért reszeld le. A lime-ot facsard ki.

    Friss gyömbér és lime használata javítja a satay ízét. A lime frissessége elengedhetetlen a mártásban.

    3

    Egy tálban keverd össze a szójaszószt, mogyoróvajat, lime levét, reszelt fokhagymát, gyömbért és egy kevés apróra vágott piros chilit.

    A mogyoróvaj helyett egy kevés kókusztejet is hozzáadhatsz a mártás krémesebb állagához.

    4

    Tedd a csirkehúst a tálba, és alaposan keverd össze, hogy a csirkedarabokat jól bevonja a pác.

    Hagyd a csirkét legalább 30 percig pihenni a pácban, hogy átjárja az íz.

    5

    A csirkemell darabokat húzd fel a pálcikákra, ügyelve arra, hogy ne legyenek túl sűrűn, hogy a hő egyenletesen érje őket.

    A pálcikák ne legyenek túl vastagok, hogy könnyen át tudjanak sülni.

    6

    Grillrácson vagy serpenyőben, közepes hőfokon süsd a csirke pálcikákat 5-7 percig mindkét oldalon, amíg szépen meg nem pirulnak.

    Ha nincs grillrácsod, akkor egy erős serpenyőt is használhatsz, hogy szépen karamellizálódjon a pác.

    7

    Tálalás előtt szórd meg szezámmaggal és apróra vágott korianderrel.

    A koriander frissességet ad az ételnek, és a szezámmag ropogós textúrát biztosít.