Knäckebröd teljes kiőrlésű búzaliszttel, friss petrezselyemmel díszítve

Knäckebröd teljes kiőrlésű búzaliszttel

A Knäckebröd egy hagyományos svéd étel, amelyet a svéd konyha igazi alapanyagai közé sorolnak. A teljes kiőrlésű búzaliszttel készült változat egy egészségesebb alternatívát kínál a klasszikus verzióhoz képest. A ropogós állaga és a benne lévő magvak gazdagítják az ízét, miközben táplálóbbá teszik a kenyeret. Ez az étel ideális reggelire vagy snacknek, különféle krémekkel és sajtokkal.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Teljes kiőrlésű búzaliszt
100 g Fehér búzaliszt
150 ml Víz
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
1 tk. Sütőpor
2 ek. Magvak (pl. lenmag, szezámmag)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A liszteket, sütőport és sót egy nagy tálban keverd össze.

    A liszteket alaposan szitáljuk át, hogy légiesebb legyen a tészta.

    2

    A vízhez add hozzá az olívaolajat, majd fokozatosan öntsd a lisztes keverékhez.

    A víz mennyisége változhat, ha szükséges, egy kis extra vizet adj hozzá, hogy könnyen formázható tésztát kapj.

    3

    Kézzel gyúrd össze a tésztát, amíg sima és egységes nem lesz.

    A tészta akkor jó, ha nem ragad a kezünkhöz, de rugalmas.

    4

    A kész tésztát osszuk három egyenlő részre, és mindegyiket nyújtsuk ki vékony lapra.

    Minél vékonyabbra nyújtod, annál ropogósabb lesz a végeredmény.

    5

    A kinyújtott tésztát vágd körökre vagy téglalapokra, majd egy tepsire helyezd őket.

    A tésztát vékonyan nyújtsd ki, hogy biztosan ropogós legyen.

    6

    Szórd meg a tésztát a választott magvakkal (pl. lenmag, szezámmag), és egy kis olívaolajjal is megkenheted a tetejét.

    A magvak nemcsak ízt adnak, hanem még ropogósabbá teszik a kenyérsütést.

    7

    A tepsit tedd előmelegített 180°C-os sütőbe, és süsd 15-20 percig, amíg a knäckebröd szép aranybarna nem lesz.

    Ha gyorsabban szeretnéd, növeld a sütési hőt, de ügyelj arra, hogy ne égjenek meg!