A liszteket, sütőport és sót egy nagy tálban keverd össze.
A liszteket alaposan szitáljuk át, hogy légiesebb legyen a tészta.
A vízhez add hozzá az olívaolajat, majd fokozatosan öntsd a lisztes keverékhez.
A víz mennyisége változhat, ha szükséges, egy kis extra vizet adj hozzá, hogy könnyen formázható tésztát kapj.
Kézzel gyúrd össze a tésztát, amíg sima és egységes nem lesz.
A tészta akkor jó, ha nem ragad a kezünkhöz, de rugalmas.
A kész tésztát osszuk három egyenlő részre, és mindegyiket nyújtsuk ki vékony lapra.
Minél vékonyabbra nyújtod, annál ropogósabb lesz a végeredmény.
A kinyújtott tésztát vágd körökre vagy téglalapokra, majd egy tepsire helyezd őket.
A tésztát vékonyan nyújtsd ki, hogy biztosan ropogós legyen.
Szórd meg a tésztát a választott magvakkal (pl. lenmag, szezámmag), és egy kis olívaolajjal is megkenheted a tetejét.
A magvak nemcsak ízt adnak, hanem még ropogósabbá teszik a kenyérsütést.
A tepsit tedd előmelegített 180°C-os sütőbe, és süsd 15-20 percig, amíg a knäckebröd szép aranybarna nem lesz.
Ha gyorsabban szeretnéd, növeld a sütési hőt, de ügyelj arra, hogy ne égjenek meg!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.