A csirkehúst egy nagy tálba tesszük. A fokhagymát finomra vágjuk, a hagymát apróra daraboljuk. A petrezselymet és a fűszereket is hozzáadjuk.
A fokhagyma és a hagyma friss íze kiemeli a csirkehús ízét.
A hozzávalókat összekeverjük, és egy kis sóval, borssal ízesítjük.
A massza akkor lesz igazán finom, ha jól összegyúrjuk, hogy minden íz eloszoljon benne.
A masszát jól átgyúrjuk, hogy minden összetevő egyenletesen eloszoljon benne. Ezután kis golyókat formálunk a masszából, és enyhén ellapítjuk őket.
Ha a keverék ragad, kezedet egy kicsit megolajozhatod, hogy könnyebben formálható legyen.
A koftákat forró olívaolajon, közepes lángon 5-7 percig sütjük mindkét oldalukon, amíg szépen megpirulnak.
A kofták sütése közben ne próbáljuk meg túl gyakran megfordítani őket, hogy ne törjenek szét.
Miután a kofták megsültek, tálaljuk őket friss petrezselyemmel díszítve és salátával vagy rizs körettel.
Tálalhatjuk tzatzikivel is, hogy még ízletesebb legyen!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.