Kofta csirkehússal sült golyók, friss petrezselyemmel díszítve

Kofta csirkehússal

A kofta egy hagyományos étel, amely az arab és indiai konyha fontos része. Csirkehúsból készült változata a közel-keleti konyha egyik kedvelt fogása. A fűszeres golyók vagy hússzeletek tökéletesen illenek a különféle köretekhez és salátákhoz, és az egész világon ismert étel.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Csirkehús (darálva)
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
2 ek. Petrezselyem
1 tk. Kömény
1 tk. Paprika
1 csipet
1 csipet Bors
2 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkehúst egy nagy tálba tesszük. A fokhagymát finomra vágjuk, a hagymát apróra daraboljuk. A petrezselymet és a fűszereket is hozzáadjuk.

    A fokhagyma és a hagyma friss íze kiemeli a csirkehús ízét.

    2

    A hozzávalókat összekeverjük, és egy kis sóval, borssal ízesítjük.

    A massza akkor lesz igazán finom, ha jól összegyúrjuk, hogy minden íz eloszoljon benne.

    3

    A masszát jól átgyúrjuk, hogy minden összetevő egyenletesen eloszoljon benne. Ezután kis golyókat formálunk a masszából, és enyhén ellapítjuk őket.

    Ha a keverék ragad, kezedet egy kicsit megolajozhatod, hogy könnyebben formálható legyen.

    4

    A koftákat forró olívaolajon, közepes lángon 5-7 percig sütjük mindkét oldalukon, amíg szépen megpirulnak.

    A kofták sütése közben ne próbáljuk meg túl gyakran megfordítani őket, hogy ne törjenek szét.

    5

    Miután a kofták megsültek, tálaljuk őket friss petrezselyemmel díszítve és salátával vagy rizs körettel.

    Tálalhatjuk tzatzikivel is, hogy még ízletesebb legyen!