Kofta csirkehĂșssal sĂŒlt golyĂłk, friss petrezselyemmel dĂ­szĂ­tve

Kofta csirkehĂșssal

A kofta egy hagyomĂĄnyos Ă©tel, amely az arab Ă©s indiai konyha fontos rĂ©sze. CsirkehĂșsbĂłl kĂ©szĂŒlt vĂĄltozata a közel-keleti konyha egyik kedvelt fogĂĄsa. A fƱszeres golyĂłk vagy hĂșsszeletek tökĂ©letesen illenek a kĂŒlönfĂ©le köretekhez Ă©s salĂĄtĂĄkhoz, Ă©s az egĂ©sz vilĂĄgon ismert Ă©tel.

ElƑkĂ©szĂŒlet 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 500 g CsirkehĂșs (darĂĄlva)
⭕ 1 db Hagyma
⭕ 3 gerezd Fokhagyma
⭕ 2 ek. Petrezselyem
⭕ 1 tk. KömĂ©ny
⭕ 1 tk. Paprika
⭕ 1 csipet Só
⭕ 1 csipet Bors
⭕ 2 ek. Olívaolaj

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkehĂșst egy nagy tĂĄlba tesszĂŒk. A fokhagymĂĄt finomra vĂĄgjuk, a hagymĂĄt aprĂłra daraboljuk. A petrezselymet Ă©s a fƱszereket is hozzĂĄadjuk.

    A fokhagyma Ă©s a hagyma friss Ă­ze kiemeli a csirkehĂșs Ă­zĂ©t.

    2

    A hozzĂĄvalĂłkat összekeverjĂŒk, Ă©s egy kis sĂłval, borssal Ă­zesĂ­tjĂŒk.

    A massza akkor lesz igazĂĄn finom, ha jĂłl összegyĂșrjuk, hogy minden Ă­z eloszoljon benne.

    3

    A masszĂĄt jĂłl ĂĄtgyĂșrjuk, hogy minden összetevƑ egyenletesen eloszoljon benne. EzutĂĄn kis golyĂłkat formĂĄlunk a masszĂĄbĂłl, Ă©s enyhĂ©n ellapĂ­tjuk Ƒket.

    Ha a keverék ragad, kezedet egy kicsit megolajozhatod, hogy könnyebben formålható legyen.

    4

    A koftĂĄkat forrĂł olĂ­vaolajon, közepes lĂĄngon 5-7 percig sĂŒtjĂŒk mindkĂ©t oldalukon, amĂ­g szĂ©pen megpirulnak.

    A koftĂĄk sĂŒtĂ©se közben ne prĂłbĂĄljuk meg tĂșl gyakran megfordĂ­tani Ƒket, hogy ne törjenek szĂ©t.

    5

    MiutĂĄn a koftĂĄk megsĂŒltek, tĂĄlaljuk Ƒket friss petrezselyemmel dĂ­szĂ­tve Ă©s salĂĄtĂĄval vagy rizs körettel.

    Tålalhatjuk tzatzikivel is, hogy még ízletesebb legyen!