Kofta fƱszeres darĂĄlt hĂșssal, korianderrel Ă©s pirĂ­tott hagymĂĄval

Kofta fƱszeres

A Kofta fƱszeres egy hagyomĂĄnyos közel-keleti Ă©tel, amely darĂĄlt hĂșsbĂłl kĂ©szĂŒl, Ă©s gazdag fƱszerekkel, pĂ©ldĂĄul kömĂ©nnyel, kurkumĂĄval Ă©s paprikĂĄval Ă­zesĂ­tik. Eredetileg a perzsa Ă©s indiai konyhĂĄkban vĂĄlt nĂ©pszerƱvĂ©, de ma mĂĄr a vilĂĄg szĂĄmos tĂĄjĂĄn ismert Ă©tel. A koftĂĄk gazdag fƱszerekkel Ă©s a friss koriander Ă­zĂ©vel gazdagodnak, Ă­gy minden falat egy valĂłdi Ă­zĂ©lmĂ©nyt nyĂșjt.

ElƑkĂ©szĂŒlet 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 500 g DarĂĄlthĂșs (marha vagy bĂĄrĂĄny)
⭕ 1 db Hagyma
⭕ 3 gerezd Fokhagyma
⭕ 1 csokor Friss koriander
⭕ 1 tk. Cumin (kömĂ©ny)
⭕ 1 tk. Kurkuma
⭕ 1 tk. Paprika
⭕ 2 ek. Rizsliszt
⭕ 1 tk. Só
⭕ 0.5 tk. Fekete bors
⭕ 3 ek. Olívaolaj
⭕ 1 ek. Friss citromlĂ©

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A darĂĄlt hĂșst tedd egy nagy tĂĄlba. A hagymĂĄt Ă©s fokhagymĂĄt aprĂłra vĂĄgd, Ă©s add a hĂșshoz.

    A hagymĂĄt Ă©s fokhagymĂĄt finomra vĂĄgva gyorsabban beĂ©pĂŒlnek a hĂșshoz, Ă­gy egyenletesebb lesz az Ă­ze.

    2

    Add hozzĂĄ a fƱszereket: kömĂ©nyt, kurkumĂĄt, paprikĂĄt, sĂłt Ă©s borsot. Keverd össze a hozzĂĄvalĂłkat alaposan, hogy a fƱszerek jĂłl eloszoljanak a hĂșson.

    Ha szeretnéd, egy kis csipet chili is adhat egy extra pikantériåt a koftåknak.

    3

    A rizslisztet Ă©s a friss koriandert is keverd bele, majd egy evƑkanĂĄl citromlĂ©vel Ă­zesĂ­tsd a tĂ©sztĂĄt. A koriander friss, zöld Ă­zt ad a koftĂĄknak.

    Ha a tĂ©szta tĂșl lĂĄgy, adj hozzĂĄ egy kis extra rizslisztet, hogy könnyebben formĂĄzhatĂł legyen.

    4

    A keverĂ©kbƑl formĂĄzz kis golyĂłkat, vagy hosszĂșkĂĄs formĂĄkat, attĂłl fĂŒggƑen, hogy milyen alakot szeretnĂ©l a koftĂĄknak.

    A koftåk egyenletes formåzåsåhoz érdemes a kezedet nedvesíteni, hogy ne ragadjanak.

    5

    HevĂ­ts olĂ­vaolajat egy serpenyƑben közepes lĂĄngon. A koftĂĄkat sĂŒsd 8-10 percig, forgatva, hogy minden oldaluk szĂ©pen megpiruljon.

    A koftĂĄk kĂ­vĂŒl ropogĂłsak legyenek, belĂŒl pedig szaftosak, Ă­gy ĂŒgyelj arra, hogy ne sĂŒsd tĂșl Ƒket.

    6

    Amikor a koftĂĄk megsĂŒltek, vedd ki Ƒket a serpenyƑbƑl, Ă©s tĂĄlald friss salĂĄtĂĄval vagy naan kenyĂ©rrel.

    TĂĄlalĂĄs elƑtt friss citromlĂ©vel mĂ©g Ă­zesĂ­theted Ƒket, hogy frissĂ­tƑ Ă­zt kapjanak.