A darált húst tedd egy nagy tálba. A hagymát és fokhagymát apróra vágd, és add a húshoz.
A hagymát és fokhagymát finomra vágva gyorsabban beépülnek a húshoz, így egyenletesebb lesz az íze.
Add hozzá a fűszereket: köményt, kurkumát, paprikát, sót és borsot. Keverd össze a hozzávalókat alaposan, hogy a fűszerek jól eloszoljanak a húson.
Ha szeretnéd, egy kis csipet chili is adhat egy extra pikantériát a koftáknak.
A rizslisztet és a friss koriandert is keverd bele, majd egy evőkanál citromlével ízesítsd a tésztát. A koriander friss, zöld ízt ad a koftáknak.
Ha a tészta túl lágy, adj hozzá egy kis extra rizslisztet, hogy könnyebben formázható legyen.
A keverékből formázz kis golyókat, vagy hosszúkás formákat, attól függően, hogy milyen alakot szeretnél a koftáknak.
A kofták egyenletes formázásához érdemes a kezedet nedvesíteni, hogy ne ragadjanak.
Hevíts olívaolajat egy serpenyőben közepes lángon. A koftákat süsd 8-10 percig, forgatva, hogy minden oldaluk szépen megpiruljon.
A kofták kívül ropogósak legyenek, belül pedig szaftosak, így ügyelj arra, hogy ne süsd túl őket.
Amikor a kofták megsültek, vedd ki őket a serpenyőből, és tálald friss salátával vagy naan kenyérrel.
Tálalás előtt friss citromlével még ízesítheted őket, hogy frissítő ízt kapjanak.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.