Kofta fűszeres darált hússal, korianderrel és pirított hagymával

Kofta fűszeres

A Kofta fűszeres egy hagyományos közel-keleti étel, amely darált húsból készül, és gazdag fűszerekkel, például köménnyel, kurkumával és paprikával ízesítik. Eredetileg a perzsa és indiai konyhákban vált népszerűvé, de ma már a világ számos táján ismert étel. A kofták gazdag fűszerekkel és a friss koriander ízével gazdagodnak, így minden falat egy valódi ízélményt nyújt.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Darálthús (marha vagy bárány)
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
1 csokor Friss koriander
1 tk. Cumin (kömény)
1 tk. Kurkuma
1 tk. Paprika
2 ek. Rizsliszt
1 tk.
0.5 tk. Fekete bors
3 ek. Olívaolaj
1 ek. Friss citromlé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A darált húst tedd egy nagy tálba. A hagymát és fokhagymát apróra vágd, és add a húshoz.

    A hagymát és fokhagymát finomra vágva gyorsabban beépülnek a húshoz, így egyenletesebb lesz az íze.

    2

    Add hozzá a fűszereket: köményt, kurkumát, paprikát, sót és borsot. Keverd össze a hozzávalókat alaposan, hogy a fűszerek jól eloszoljanak a húson.

    Ha szeretnéd, egy kis csipet chili is adhat egy extra pikantériát a koftáknak.

    3

    A rizslisztet és a friss koriandert is keverd bele, majd egy evőkanál citromlével ízesítsd a tésztát. A koriander friss, zöld ízt ad a koftáknak.

    Ha a tészta túl lágy, adj hozzá egy kis extra rizslisztet, hogy könnyebben formázható legyen.

    4

    A keverékből formázz kis golyókat, vagy hosszúkás formákat, attól függően, hogy milyen alakot szeretnél a koftáknak.

    A kofták egyenletes formázásához érdemes a kezedet nedvesíteni, hogy ne ragadjanak.

    5

    Hevíts olívaolajat egy serpenyőben közepes lángon. A koftákat süsd 8-10 percig, forgatva, hogy minden oldaluk szépen megpiruljon.

    A kofták kívül ropogósak legyenek, belül pedig szaftosak, így ügyelj arra, hogy ne süsd túl őket.

    6

    Amikor a kofták megsültek, vedd ki őket a serpenyőből, és tálald friss salátával vagy naan kenyérrel.

    Tálalás előtt friss citromlével még ízesítheted őket, hogy frissítő ízt kapjanak.