A burgonyákat hámozd meg, és vágd őket kisebb kockákra. Egy tálban keverd össze a burgonyát a fűszerekkel és az olívaolajjal.
A burgonyát először főzheted 10 percig, hogy gyorsabban megpuhuljanak.
A marhahúst egy tálba tedd, add hozzá az apróra vágott fokhagymát, hagymát, petrezselymet, köményt, paprikát, sót és borsot, majd alaposan keverd össze.
A fűszereket jól keverd el, hogy minden falatban egyenletesen jelenjenek meg.
Formázz a masszából kis golyókat vagy ovális alakú koftákat.
Ha a kezed ragad, megolajozhatod, hogy könnyebben formálható legyen.
A koftákat forró olívaolajon, közepes lángon 5-7 percig sütjük mindkét oldalukon, amíg szépen megpirulnak.
A koftákat ne zsúfoljuk túl a serpenyőbe, mert így egyenletesebben sülnek.
Eközben a fűszeres burgonyákat is készítheted. A burgonyát süsd meg a sütőben 25-30 perc alatt, vagy amíg aranybarna nem lesz.
A burgonya ropogósabb lesz, ha a sütőtérben egyenletesen oszlik el a hőmérséklet.
Miután a kofták megsültek, tálald őket a fűszeres burgonyával, és friss petrezselyemmel díszítsd.
Tálalhatod joghurttal vagy tahinivel is, hogy még ízletesebb legyen!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.