Kofta fűszeres burgonyával, grillezett marhahús golyókkal és petrezselyem díszítéssel

Kofta fűszeres burgonyával

A kofta egy hagyományos étel, amely az arab és indiai konyha fontos része. A burgonyás változat különleges ízélményt nyújt, mivel a fűszeres, ropogós burgonya tökéletesen kiegészíti a kofták lágy, fűszeres ízét.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Marhahús
4 db Burgonya
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
2 ek. Petrezselyem
1 tk. Kömény
1 tk. Paprika
1 csipet
1 csipet Bors
2 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A burgonyákat hámozd meg, és vágd őket kisebb kockákra. Egy tálban keverd össze a burgonyát a fűszerekkel és az olívaolajjal.

    A burgonyát először főzheted 10 percig, hogy gyorsabban megpuhuljanak.

    2

    A marhahúst egy tálba tedd, add hozzá az apróra vágott fokhagymát, hagymát, petrezselymet, köményt, paprikát, sót és borsot, majd alaposan keverd össze.

    A fűszereket jól keverd el, hogy minden falatban egyenletesen jelenjenek meg.

    3

    Formázz a masszából kis golyókat vagy ovális alakú koftákat.

    Ha a kezed ragad, megolajozhatod, hogy könnyebben formálható legyen.

    4

    A koftákat forró olívaolajon, közepes lángon 5-7 percig sütjük mindkét oldalukon, amíg szépen megpirulnak.

    A koftákat ne zsúfoljuk túl a serpenyőbe, mert így egyenletesebben sülnek.

    5

    Eközben a fűszeres burgonyákat is készítheted. A burgonyát süsd meg a sütőben 25-30 perc alatt, vagy amíg aranybarna nem lesz.

    A burgonya ropogósabb lesz, ha a sütőtérben egyenletesen oszlik el a hőmérséklet.

    6

    Miután a kofták megsültek, tálald őket a fűszeres burgonyával, és friss petrezselyemmel díszítsd.

    Tálalhatod joghurttal vagy tahinivel is, hogy még ízletesebb legyen!