A csirkehúst szeletekre vágd, majd keverd össze a kókusztejjel, apróra vágott chilivel, lime levével, sóval és borssal. Hagyd pácolódni legalább 30 percig.
Ha nincs friss chili, használhatsz chiliszószt vagy chiliport is. A lime levét helyettesítheted citromlével.
Forró serpenyőben, olívaolajon süsd meg a pácolt csirkehús szeleteket mindkét oldalukon, amíg aranybarnák lesznek.
A hús sütése közben locsolgasd meg a maradék páclével, hogy még ízletesebb legyen.
Pirítsd meg a zsemlék belső oldalát, hogy ropogós textúrájúak legyenek.
A zsemlékre kenhetsz egy kevés kókuszolajat a pirítás előtt a még intenzívebb kókuszos ízért.
Vágd vékony szeletekre a paradicsomot, és készítsd elő a jégsalátát.
A paradicsomot éles késsel szeleteld, hogy ne nyomódjon össze. A jégsalátát felhasználás előtt alaposan mosd meg és szárítsd le.
Állítsd össze a burgert: helyezd a zsemle alsó felére a jégsalátát, tedd rá a kókusztejes-chilis csirkehúst, majd rétegezd rá a paradicsomszeleteket. Szórj rá friss koriandert, és zárd le a zsemle felső részével.
A burgerbe tehetsz egy kanál ananászos salsát is, ami jól illik a kókuszos-chilis ízvilághoz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.