K贸kuszos Tangyuan t谩lalva, friss k贸kuszreszel茅kkel 茅s szez谩mmagolajjal

K贸kuszos Tangyuan

A Tangyuan egy hagyom谩nyos k铆nai desszert, amelyet gyakran fogyasztanak k眉l枚nb枚z艖 眉nnepi alkalmakon. A desszert f艖k茅nt rizslisztb艖l k茅sz眉lt goly贸kb贸l 谩ll, amelyek k眉l枚nb枚z艖 t枚ltel茅kekkel, p茅ld谩ul k贸kuszos vagy szez谩mos t枚ltel茅kkel is k茅sz眉lhetnek. A k贸kuszos v谩ltozatot gyakran k茅sz铆tik a k铆nai 煤j茅v 眉nnepl茅sekor, 茅s az egyik legn茅pszer疟bb verzi贸ja ennek a finom, 茅des desszertnek.

El艖k茅sz眉let 10 perc
Elk茅sz铆t茅s 20 perc
Teljes 30 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozz谩val贸k

Adagok: 4
200 g Glut茅nmentes rizsliszt
100 g K贸kuszreszel茅k
50 g Cukor
150 ml Meleg v铆z
200 ml Tej
1 ek. Szez谩mmagolaj
1 tk. Friss gy枚mb茅r
1 tk. Fah茅j

Bev谩s谩rl贸 kos谩r ikon Bev谩s谩rl贸 lista (0)

    Allerg茅n inform谩ci贸

    Elk茅sz铆t茅si L茅p茅sek

    1

    A rizslisztet tedd egy nagy t谩lba, 茅s fokozatosan 枚ntsd hozz谩 a meleg vizet. Keverd addig, am铆g egy sima t茅szt谩t kapsz.

    A t茅szt谩t ne hagyd t煤l kem茅nyre, ink谩bb legyen puha, hogy k枚nnyen form谩zhat贸 legyen.

    2

    A t茅szt谩t oszd kisebb darabokra, 茅s form谩lj bel艖l眉k kis goly贸kat.

    A goly贸kat ne k茅sz铆tsd t煤l nagyra, hogy k枚nnyen 谩tf艖jenek.

    3

    A tejben forrald fel a cukrot, fah茅jat 茅s a friss gy枚mb茅rt, majd adj hozz谩 a k贸kuszreszel茅ket. Keverd 枚ssze, hogy egy finom k贸kuszos sz贸szt kapj.

    A gy枚mb茅r 茅s a fah茅j friss 铆zt ad a sz贸sznak, 茅s kiemeli a k贸kusz 茅des arom谩j谩t.

    4

    A k贸kuszos sz贸szt tedd f茅lre, 茅s a goly贸kat f艖zd 5-7 percig, am铆g fel nem 煤sznak a v铆z felsz铆n茅re.

    A goly贸k akkor k茅sz眉lnek el, ha a v铆z tetej茅re emelkednek.

    5

    A k茅sz goly贸kat vedd ki a v铆zb艖l, 茅s t谩lald 艖ket a k贸kuszos sz贸szban, majd locsold meg egy kev茅s szez谩mmagolajjal a v茅g茅n.

    A szez谩mmagolaj finom, olajos text煤r谩t ad a goly贸knak 茅s seg铆t a sz贸sz eloszl谩s谩ban.

    6

    T谩lald melegen, 茅s 茅lvezd a finom, k贸kuszos Tangyuant!