Kókuszos Tangyuan tálalva, friss kókuszreszelékkel és szezámmagolajjal

Kókuszos Tangyuan

A Tangyuan egy hagyományos kínai desszert, amelyet gyakran fogyasztanak különböző ünnepi alkalmakon. A desszert főként rizslisztből készült golyókból áll, amelyek különböző töltelékekkel, például kókuszos vagy szezámos töltelékkel is készülhetnek. A kókuszos változatot gyakran készítik a kínai újév ünneplésekor, és az egyik legnépszerűbb verziója ennek a finom, édes desszertnek.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Gluténmentes rizsliszt
100 g Kókuszreszelék
50 g Cukor
150 ml Meleg víz
200 ml Tej
1 ek. Szezámmagolaj
1 tk. Friss gyömbér
1 tk. Fahéj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizslisztet tedd egy nagy tálba, és fokozatosan öntsd hozzá a meleg vizet. Keverd addig, amíg egy sima tésztát kapsz.

    A tésztát ne hagyd túl keményre, inkább legyen puha, hogy könnyen formázható legyen.

    2

    A tésztát oszd kisebb darabokra, és formálj belőlük kis golyókat.

    A golyókat ne készítsd túl nagyra, hogy könnyen átfőjenek.

    3

    A tejben forrald fel a cukrot, fahéjat és a friss gyömbért, majd adj hozzá a kókuszreszeléket. Keverd össze, hogy egy finom kókuszos szószt kapj.

    A gyömbér és a fahéj friss ízt ad a szósznak, és kiemeli a kókusz édes aromáját.

    4

    A kókuszos szószt tedd félre, és a golyókat főzd 5-7 percig, amíg fel nem úsznak a víz felszínére.

    A golyók akkor készülnek el, ha a víz tetejére emelkednek.

    5

    A kész golyókat vedd ki a vízből, és tálald őket a kókuszos szószban, majd locsold meg egy kevés szezámmagolajjal a végén.

    A szezámmagolaj finom, olajos textúrát ad a golyóknak és segít a szósz eloszlásában.

    6

    Tálald melegen, és élvezd a finom, kókuszos Tangyuant!