A rizslisztet tedd egy nagy tálba, és fokozatosan öntsd hozzá a meleg vizet. Keverd addig, amíg egy sima tésztát kapsz.
A tésztát ne hagyd túl keményre, inkább legyen puha, hogy könnyen formázható legyen.
A tésztát oszd kisebb darabokra, és formálj belőlük kis golyókat.
A golyókat ne készítsd túl nagyra, hogy könnyen átfőjenek.
A tejben forrald fel a cukrot, fahéjat és a friss gyömbért, majd adj hozzá a kókuszreszeléket. Keverd össze, hogy egy finom kókuszos szószt kapj.
A gyömbér és a fahéj friss ízt ad a szósznak, és kiemeli a kókusz édes aromáját.
A kókuszos szószt tedd félre, és a golyókat főzd 5-7 percig, amíg fel nem úsznak a víz felszínére.
A golyók akkor készülnek el, ha a víz tetejére emelkednek.
A kész golyókat vedd ki a vízből, és tálald őket a kókuszos szószban, majd locsold meg egy kevés szezámmagolajjal a végén.
A szezámmagolaj finom, olajos textúrát ad a golyóknak és segít a szósz eloszlásában.
Tálald melegen, és élvezd a finom, kókuszos Tangyuant!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.