A cukkinit hámozd meg, majd reszeld le finomra. A burgonyát is hámozd meg, majd reszeld le és tedd egy tálba.
A cukkini levét érdemes kinyomni, hogy a tészta ne legyen túl vizes.
A reszelt cukkinit és burgonyát keverd össze a feta sajttal, amelyet morzsolj bele, a tojással, a zsemlemorzsával, a petrezselyemmel, mentával, sóval és borssal.
A zsemlemorzsa segít abban, hogy a tészta összeálljon, és ne essen szét sütés közben.
A keveréket jól dolgozd össze, hogy minden hozzávaló egyenletesen eloszoljon. Formázz belőle kis golyókat vagy lapos korongokat.
A formázás során ügyelj arra, hogy minden falat egyenlő méretű legyen, így egyenletesen sülnek majd.
Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és süsd meg a kolokithokeftedeket mindkét oldalról, amíg aranybarna és ropogós nem lesz.
Ne zsúfold túl a serpenyőt, hogy minden falat egyenletesen megsüljön és ropogós legyen.
Miután megsültek, tedd őket papírtörlőre, hogy a felesleges olaj lecsöpöghessen.
Ha nem szeretnél túl sok olajat, próbáld meg kisebb adagokban sütni, hogy az olaj ne hűljön le túl gyorsan.
Tálald a kolokithokeftedeket melegen, friss salátával vagy joghurtos öntettel.
A joghurtos öntet ad egy friss, enyhén savanyú ízt, ami remekül illik a fűszeres zöldségfalatokhoz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.