Kolokithokeftedes burgonyával, friss zöldségekkel és ropogósra sütve tálalva

Kolokithokeftedes burgonyával kiegészítve

A kolokithokeftedes egy hagyományos görög étel, amely a cukkini és egyéb friss zöldségek keverékéből készült. A burgonya hozzáadásával még gazdagabbá válik az étel, miközben megőrzi friss, enyhén fűszeres ízét. Az ételt hagyományosan joghurtos öntettel vagy salátával tálalják, és tökéletes választás egy könnyű nyári ebédre vagy vacsorára. A kolokithokeftedes mindig frissen a legfinomabb, de akár előre is elkészíthető és másnap is finom marad.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Cukkini
200 g Burgonya
150 g Feta sajt
1 ek. Friss petrezselyem
1 ek. Friss menta
1 db Tojás
3 ek. Zsemlemorzsa
1 tk.
1 csipet Bors
2 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A cukkinit hámozd meg, majd reszeld le finomra. A burgonyát is hámozd meg, majd reszeld le és tedd egy tálba.

    A cukkini levét érdemes kinyomni, hogy a tészta ne legyen túl vizes.

    2

    A reszelt cukkinit és burgonyát keverd össze a feta sajttal, amelyet morzsolj bele, a tojással, a zsemlemorzsával, a petrezselyemmel, mentával, sóval és borssal.

    A zsemlemorzsa segít abban, hogy a tészta összeálljon, és ne essen szét sütés közben.

    3

    A keveréket jól dolgozd össze, hogy minden hozzávaló egyenletesen eloszoljon. Formázz belőle kis golyókat vagy lapos korongokat.

    A formázás során ügyelj arra, hogy minden falat egyenlő méretű legyen, így egyenletesen sülnek majd.

    4

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és süsd meg a kolokithokeftedeket mindkét oldalról, amíg aranybarna és ropogós nem lesz.

    Ne zsúfold túl a serpenyőt, hogy minden falat egyenletesen megsüljön és ropogós legyen.

    5

    Miután megsültek, tedd őket papírtörlőre, hogy a felesleges olaj lecsöpöghessen.

    Ha nem szeretnél túl sok olajat, próbáld meg kisebb adagokban sütni, hogy az olaj ne hűljön le túl gyorsan.

    6

    Tálald a kolokithokeftedeket melegen, friss salátával vagy joghurtos öntettel.

    A joghurtos öntet ad egy friss, enyhén savanyú ízt, ami remekül illik a fűszeres zöldségfalatokhoz.