Friss kombu saláta tálalva, szójaszósszal és szezámmaggal megszórva

Kombu Saláta Szójaszósszal

A kombu saláta egy tradicionális japán étel, melyet tengeri alga, szójaszósz és szezámolaj alkot. A japán konyha alapját képező tengeri algák nemcsak ízletesek, de rendkívül egészségesek is, tele ásványi anyagokkal. A Kombu saláta könnyen elkészíthető, frissítő és ideális köret étkezésekhez. Ahogy a kombu és az uborka találkozik a szójaszószos öntettel, egy harmonikus és ínycsiklandó fogást kapsz. Képzeld el, ahogy a friss algát és a zöld uborkát összeérnek, miközben az öntet ízvilága mindent átjár.

Előkészület 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 10 perc
150 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
50 g Kombu (szárított tengeri alga)
3 ek. Szójaszósz
1 ek. Szezámolaj
1 ek. Rizsecet
1 db Friss uborka
1 tk. Szezámmag
1 tk. Friss gyömbér
0.5 tk. Tengeri só

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A kombu algát áztasd be egy tál vízbe 20-30 percre, hogy megpuhuljon. A vízben való áztatás után vágd vékony csíkokra.

    A kombu algát ne áztasd túl sokáig, mert túl puha lesz, és elveszíti jellegzetes textúráját.

    2

    A friss uborkát mosd meg, hámozd meg, és vágd vékony szeletekre.

    Ha szeretnéd, az uborkát kicsit megsózhatod, hogy levet eresszen, de ez opcionális.

    3

    A gyömbért reszeld le, hogy friss és aromás ízt adjon az ételhez.

    Friss gyömbér helyett használhatsz gyömbérpürét is, de a friss sokkal intenzívebb ízt ad.

    4

    Egy tálban keverd össze a szójaszószt, szezámolajat, rizsecetet és a tengeri sót.

    Az öntet ízét a szójaszósz minősége határozza meg, ezért érdemes jó minőségű szóját választani.

    5

    Az elkészített kombu algát, uborkát és friss gyömbért tedd a tálba, és jól forgasd össze a szószsal.

    Ha szereted, egy kis extra szezámolajat is adhatunk hozzá az ízek kiemelésére.

    6

    A salátát szórd meg szezámmaggal, és tálald azonnal.

    A szezámmag pörkölésével még intenzívebb ízt érhetsz el.