A kombu algát áztasd be egy tál vízbe 20-30 percre, hogy megpuhuljon. A vízben való áztatás után vágd vékony csíkokra.
A kombu algát ne áztasd túl sokáig, mert túl puha lesz, és elveszíti jellegzetes textúráját.
A friss uborkát mosd meg, hámozd meg, és vágd vékony szeletekre.
Ha szeretnéd, az uborkát kicsit megsózhatod, hogy levet eresszen, de ez opcionális.
A gyömbért reszeld le, hogy friss és aromás ízt adjon az ételhez.
Friss gyömbér helyett használhatsz gyömbérpürét is, de a friss sokkal intenzívebb ízt ad.
Egy tálban keverd össze a szójaszószt, szezámolajat, rizsecetet és a tengeri sót.
Az öntet ízét a szójaszósz minősége határozza meg, ezért érdemes jó minőségű szóját választani.
Az elkészített kombu algát, uborkát és friss gyömbért tedd a tálba, és jól forgasd össze a szószsal.
Ha szereted, egy kis extra szezámolajat is adhatunk hozzá az ízek kiemelésére.
A salátát szórd meg szezámmaggal, és tálald azonnal.
A szezámmag pörkölésével még intenzívebb ízt érhetsz el.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.