Köményes sós lassi friss korianderrel tálalva pohárban

Köményes sós lassi

A köményes sós lassi, vagy más néven \'chaas\', egy hagyományos indiai ital, amely évezredek óta a helyi konyha részét képezi. Ez az ital eredetileg hűsítő hatásáról ismert, és gyakran fogyasztják a fűszeres ételek mellé, hogy enyhítse a szájban maradó erőteljes ízeket. A kömény, mint fűszer, az indiai konyha egyik alapvető eleme, és ennek az italnak a frissítő és enyhén sós íze különlegessé teszi a nyári hónapokban. Történeti háttere: Az indiai régiókban, különösen a melegebb vidékeken, a lassi évezredek óta napi frissítőként van jelen, és különböző variációkban készítik, mint például a köményes változata, ami az emésztést is segíti. Az ital fűszeres karakterét a koriander és lime ötvözete teszi frissé, miközben az egészséges joghurt alapja tápláló energiát ad.

Előkészület 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 10 perc
320 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Joghurt
200 ml Víz
1 tk.
0.5 tk. Kömény
1 gerezd Fokhagyma
1 ág Friss koriander
1 ek. Lime lé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A joghurtot öntsd egy tálba, majd adj hozzá hideg vizet. Használhatsz botmixert, hogy simább textúrát kapj.

    A joghurtot válaszd sűrűbbet, hogy krémesebb legyen a lassi.

    2

    Reszeld le a fokhagymát, és add a joghurthoz. Ha nem szereted a fokhagyma erős ízét, egy-egy kisebb gerezdet használj.

    Ha erősebb ízt szeretnél, tedd rá a fokhagymát a lassi tetejére is, hogy frissen fogyaszd.

    3

    Keverd bele a sót és a köményt, majd egy kis lime levet is facsarj bele.

    A lime frissességet ad a lassinak, és segít a kömény ízét kiegyensúlyozni.

    4

    Finomra vágd a koriandert, és szórd a lassi tetejére díszítésként.

    A koriander frissességet ad, és enyhíti a kömény ízét, ha nem szereted túl erősen.

    5

    Tedd a lassi-t a hűtőbe, és hagyd pár percig hűlni, hogy az ízek összeérjenek.

    Ha hidegen szereted, adj hozzá jégkockát is a lassi-hoz.

    6

    Tálald az italokat poharakba, és friss korianderrel díszítve kínáld.

    A koriander mellett díszítheted még egy kis lime szelettel is.