A garnélákat tisztítsd meg, távolítsd el a páncéljukat és a bélcsatornát, majd vágd kis darabokra. Tipp: papírtörlővel itasd le a felesleges nedvességet, hogy ne áztassa el a tölteléket.
Használhatsz fagyasztott garnélát is, de előtte alaposan olvaszd ki és itasd le róla a vizet.
A káposztát vágd finomra, sózd be, hagyd állni 10 percig, majd nyomkodd ki. Ezzel elkerülöd, hogy túl vizes legyen a töltelék.
Kínai kel is használható a fejes káposzta helyett, de annak is ki kell nyomkodni a levét.
A tofut morzsold szét, és itasd le róla a nedvességet. Az újhagymát karikázd fel, a fokhagymát és a gyömbért reszeld le. Egy tálban keverd össze a garnélát, káposztát, tofut, újhagymát, fokhagymát, gyömbért, szójaszószt, szezámolajat, sót és borsot.
Ha nincs tofu, használhatsz rizstésztát is a töltelékhez, de azt előtte főzd meg.
Tölts meg minden mandu tésztalapot egy teáskanálnyi töltelékkel. Nedvesítsd be a széleit, hajtsd félbe, majd csipkézd össze, hogy jól záródjon. Ügyelj arra, hogy ne legyen túl sok a töltelék, különben kifolyhat.
A tésztaszéleket tojással is bekenheted a jobb zárás érdekében.
Egy tapadásmentes serpenyőben forrósíts fel egy evőkanál növényi olajat, majd helyezd bele a mandukat, és süsd 2-3 percig, amíg aranybarnára sül az aljuk.
A sütéshez használhatsz szezámolajat is a különleges íz érdekében.
Önts 100 ml vizet a serpenyőbe, azonnal fedd le, és párold 5-6 percig, amíg a víz elpárolog. A párolás segít, hogy a töltelék teljesen átfőjön.
Ha nincs fedőd, használhatsz alufóliát is a serpenyő lefedésére.
Ha elpárolgott a víz, vedd le a fedőt, és süsd további 1-2 percig, hogy a mandu alja ismét ropogós legyen.
Vigyázz, hogy ne égesd oda a mandukat, folyamatosan ellenőrizd.
Tálald forrón szójaszószos mártogatóval. Díszítheted újhagymával és szezámmaggal. Tipp: ne főzd túl, különben a rák gumis állagúvá válik.
A mártogatóba keverhetsz egy kis chili szószt is a pikánsabb ízért.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.