Korma paneerrel, krémes és fűszeres indiai étel

Korma paneerrel

A Korma egy klasszikus indiai étel, amelyet főként vegetáriánusok választanak, mivel a sült paneer krémes, fűszeres szószban készül. A Korma története hosszú múltra tekint vissza Indiában, és gyakran tálalják ünnepi étkezéseken.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 40 perc
750 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Paneer
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
1 ek. Gyömbér
200 ml Kókusztej
2 ek. Korma fűszerpaszta
1 csokor Curry levelek
1 tk. Fűszeres garam masala
0.5 tk. Fekete bors
1 tk.
2 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A paneert vágd kockákra, és egy serpenyőben, olajon pirítsd aranybarnára.

    A tofu vagy paneer külsejét úgy tudod ropogósra sütni, ha jól lepréselted előtte a vizet belőle.

    2

    A hagymát vágd apróra, a fokhagymát és gyömbért pedig reszeld le.

    Minél apróbbra vágod, annál gyorsabban megpuhulnak és jobban kiadják az ízüket.

    3

    A hagymát pirítsd olajon, amíg aranybarnára nem sül.

    A hagyma pirítása segít abban, hogy gazdagabb, mélyebb ízt kapjon a szósz.

    4

    Add hozzá a fokhagymát, gyömbért, korma pasztát, garam masalát, fekete borsot és sót, majd pirítsd tovább 1-2 percig.

    A fűszerek alacsony hőmérsékleten történő pirítása segít abban, hogy jobban kiadják az aromájukat.

    5

    Öntsd hozzá a kókusztejet és keverd el alaposan.

    A kókusztej gazdag textúrát és ízt ad a szósznak, így érdemes jól elkeverni.

    6

    Tedd bele a sült paneert a szószba, és főzd 5-10 percig, hogy az ízek jól összeérjenek.

    A paneer jól felszívja a szószt, ezért fontos, hogy időt adj neki, hogy átvegye az ízeket.

    7

    Tálald forrón, rizs vagy naan kenyér mellett.

    A Korma legjobban friss basmati rizzsel és naan kenyérrel passzol.