Frissítő körtés Hwachae, koreai gyümölcsös ital rizstésztával és mentával

Körtés Hwachae

A Hwachae egy hagyományos koreai gyümölcsös ital, amelyet friss gyümölcsökkel és rizstésztával készítenek. A körtés változat különösen frissítő és ínycsiklandó élvezet, amely tökéletes a nyári melegben. A mentával és citromos vízzel készült verzió igazi üdítő hatással bír, miközben a rizstészta rugalmas állaga és a körte friss leve egyedi ízélményt biztosít.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 15 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
2 db Körte
100 g Hosszú rizs tészta
1 ág Friss menta
5 db Jégkockák
2 ek. Méz
1 db Citrom
500 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A tésztát forró vízben főzzük meg 3-4 percig, majd szűrjük le és hűtsük le hideg vízben.

    A tészta ne főjön túl sokáig, mert akkor túl lágy lesz. Friss vízben gyorsan hűtsük le, hogy megtartsa a rugalmas állagát.

    2

    A körtét vágjuk fel kis kockákra, és adjuk hozzá a citromot, hogy ne barnuljon meg.

    Ha a körték nem elég édesek, egy kis extra mézet adhatunk hozzá.

    3

    A citromot facsarjuk ki és keverjük össze a vízzel és mézzel. Ízesítsük a citromos vízzel, hogy friss, édes ízt kapjunk.

    A citromot ízlés szerint adagolhatjuk. Ha édesebbre szeretnénk, adjunk hozzá több mézet.

    4

    A hűtött rizs tésztát keverjük össze a körtés keverékkel, és helyezzük a poharakba.

    A tészta ne áztassa meg túl sokáig a körtekeverékben, hogy megmaradjon a frissessége.

    5

    Szórjuk meg friss mentával, és tegyünk egy-egy jégkockát a poharakba, hogy hűsítő hatása legyen.

    A jégkockákat közvetlenül tálalás előtt adjuk hozzá, hogy ne hígítsák el túlzottan a hűsítő italt.