A csirkehúst vágd kisebb falatokra, majd sózd meg és borsozd meg. Egy tálban keverd össze a kukoricakeményítőt 2 evőkanál vízzel, hogy sűrű tésztát kapj.
A keményítővel történő bevonás segít, hogy a hús kívül ropogós, belül pedig szaftos maradjon.
A körte húsát hámozd meg, vágd apró kockákra. Egy serpenyőben melegíts olajat, és süsd a csirkehús darabokat 3-4 percig, amíg aranybarna nem lesz.
A csirkehús darabokat érdemes kisebb adagokban sütni, hogy mindegyik egyenletesen ropogós legyen.
Közben készítsd el a mártást: egy tálban keverd össze a szójaszószt, ecetet, cukrot és a felaprított fokhagymát. Az így kapott keveréket öntsd a serpenyőbe a sült csirkehúsra.
A szójaszósz és az ecet egyensúlya alapvetően határozza meg a mártás ízét, érdemes kóstolni és ízlés szerint módosítani.
Add hozzá a körtét, és hagyd, hogy az ízek összeérjenek, amíg a mártás besűrűsödik.
A körte édes íze remekül kiegészíti az étel savanykás és sós ízvilágát, frissességet adva a fogásnak.
A kész ételt szórd meg szezámmaggal és friss zöldhagymával. Tálald melegen.
A szezámmag és a zöldhagyma friss ízt és ropogósságot ad az ételnek, ami még vonzóbbá teszi.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.