Körtés tangsuyuk csirkehússal, szezámmaggal és zöldhagymával tálalva

Körtés tangsuyuk

A tangsuyuk egy tradicionális kínai étel, amelyet különféle húsokkal és zöldségekkel készítenek. A körtés változat egy friss és édes ízt ad az ételhez, amelyet a szójaszósz és a cukor egyensúlya még ínycsiklandóbbá tesz. A körtés tangsuyuk a kínai konyha édes-savanyú ízvilágát ötvözi a ropogós csirkehússal, így egy tökéletes étkezést biztosít. Technikai tipp: Ha a mártás túl sűrű lenne, egy kis vizet hozzáadhatsz, hogy a kívánt állagot elérd.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Csirkecomb filé
2 db Körte
2 ek. Kukoricakeményítő
3 ek. Szójaszósz
3 ek. Ecet
3 ek. Cukor
3 gerezd Fokhagyma
0.5 tk. Frissen őrölt bors
1 szál Zöldhagyma
1 ek. Szezámmag
500 ml Olaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkehúst vágd kisebb falatokra, majd sózd meg és borsozd meg. Egy tálban keverd össze a kukoricakeményítőt 2 evőkanál vízzel, hogy sűrű tésztát kapj.

    A keményítővel történő bevonás segít, hogy a hús kívül ropogós, belül pedig szaftos maradjon.

    2

    A körte húsát hámozd meg, vágd apró kockákra. Egy serpenyőben melegíts olajat, és süsd a csirkehús darabokat 3-4 percig, amíg aranybarna nem lesz.

    A csirkehús darabokat érdemes kisebb adagokban sütni, hogy mindegyik egyenletesen ropogós legyen.

    3

    Közben készítsd el a mártást: egy tálban keverd össze a szójaszószt, ecetet, cukrot és a felaprított fokhagymát. Az így kapott keveréket öntsd a serpenyőbe a sült csirkehúsra.

    A szójaszósz és az ecet egyensúlya alapvetően határozza meg a mártás ízét, érdemes kóstolni és ízlés szerint módosítani.

    4

    Add hozzá a körtét, és hagyd, hogy az ízek összeérjenek, amíg a mártás besűrűsödik.

    A körte édes íze remekül kiegészíti az étel savanykás és sós ízvilágát, frissességet adva a fogásnak.

    5

    A kész ételt szórd meg szezámmaggal és friss zöldhagymával. Tálald melegen.

    A szezámmag és a zöldhagyma friss ízt és ropogósságot ad az ételnek, ami még vonzóbbá teszi.