Közel-keleti fűszeres bárányos wrap friss zöldségekkel

Közel-keleti fűszeres bárányos wrap

A közel-keleti konyha gazdag fűszeres ételeiről híres, és ez a bárányhúsos wrap tökéletes példája ennek az ízvilágnak. A római kömény, fahéj és pirospaprika harmonikus keveréke adja meg a hús különleges, mély ízét, míg a mentás joghurtos öntet frissességet és könnyedséget kölcsönöz az ételnek. Ez a wrap ideális választás egy gyors, mégis különleges ebéd vagy vacsora elkészítéséhez, amelyet az arab és mediterrán ízek kedvelői biztosan imádni fognak.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
510 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Tortilla lap
250 g Bárányhús (darált)
2 gerezd Fokhagyma
1 db Vöröshagyma
100 ml Görög joghurt
10 g Friss menta
1 db Uborka
1 db Paradicsom
1 tk. Római kömény
1 csipet Fahéj
1 tk. Pirospaprika
1 csipet
1 csipet Bors
10 ml Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Aprítsd fel a vöröshagymát és a fokhagymát, majd egy keverőtálban keverd össze a darált bárányhúst a római köménnyel, fahéjjal, pirospaprikával, sóval és borssal.

    A fűszerek mennyiségét ízlés szerint változtathatod. Kóstold meg a húst sütés előtt, és ha szükséges, adj hozzá még fűszereket.

    2

    Egy serpenyőben hevíts olívaolajat, majd add hozzá a fűszeres bárányhúst, és süsd közepes lángon 7-8 percig, amíg átsül és enyhén pirult nem lesz.

    Ne süsd túl a húst, mert kiszáradhat. Akkor jó, ha kívül enyhén pirult, belül pedig még szaftos.

    3

    Közben készítsd elő a friss hozzávalókat: az uborkát és a paradicsomot vágd vékony szeletekre, a friss mentát aprítsd fel.

    A zöldségeket közvetlenül a felhasználás előtt vágd fel, hogy frissek maradjanak.

    4

    Egy kisebb tálban keverd össze a görög joghurtot az apróra vágott mentával, egy csipet sóval és borssal.

    A joghurtos szószba tehetsz egy kevés citromlevet is, hogy még frissítőbb legyen.

    5

    Melegítsd fel a tortilla lapokat egy száraz serpenyőben vagy sütőben 1-2 percig, hogy rugalmasabbak legyenek.

    Vigyázz, hogy ne égesd meg a tortilla lapokat, mert akkor törékenyek lesznek.

    6

    Helyezz egy tortilla lapot egy tiszta felületre, majd kanalazz rá egy adag mentás joghurtos öntetet.

    Ne kenj túl sok szószt a tortillára, mert akkor elázhat.

    7

    Halmozd rá a sült bárányhúst, majd oszd el rajta az uborkát és a paradicsomot.

    A húst és a zöldségeket egyenletesen oszd el a tortillán, hogy minden falatban legyen mindenből.

    8

    Óvatosan hajtsd be a tortilla két szélét, majd tekerd fel szorosan.

    A széleket szorosan hajtsd be, hogy a töltelék ne folyjon ki.

    9

    Vágd félbe a wrapet, és tálald azonnal friss salátával vagy extra joghurtos szósszal.

    A wrapet ferdén vágd félbe, hogy szebb legyen a tálalás.