Kringle málnás töltelékkel
Hozzávalók
Allergén Információk
Elkészítés
Az élesztőt a meleg vízben és a cukor felében oldd fel, majd hagyd 10 percig állni, amíg felfut.
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet és a sót. Add hozzá az élesztős keveréket, a tejet, a tojást, és kezd el összegyúrni a tésztát.
Hozzáadd a lágy vajat, és folytasd a dagasztást, amíg sima és rugalmas tésztát nem kapsz. Fedd le egy konyharuhával, és hagyd kelni 1 órán át, amíg duplájára nő.
Közben készítsd el a tölteléket. A málnát egy tálban összekevered a cukorral, majd a citromlével. Ha szükséges, pürésítheted egy kicsit.
A tésztát lisztezett felületen nyújtsd ki egy téglalap alakúra, majd egyenletesen oszlasd el rajta a málnás tölteléket. A tészta széleit hajtsd be, majd tekerd fel, mint egy tekercset.
A feltekert tésztát helyezd sütőpapírral bélelt tepsibe, és hagyd pihenni 30 percig, amíg újra kel.
A sütőt melegítsd elő 180°C-ra. Süsd a kringlit 25-30 percig, amíg aranybarna nem lesz.
Amikor a kringle elkészült, szórd meg cukorral és hagyd kihűlni, mielőtt szeletelnéd.
Hozzávalók
- 10 g Élesztő
- 100 ml Meleg víz
- 50 g Cukor
- 200 ml Tej
- 1 db Tojás
- 500 g Liszt
- 1 csipet Só
- 100 g Vaj
- 200 g Málna
- 50 g Cukor (töltelékhez)
- 1 tk. Friss citromlé
- 50 g Krumplipüré (töltelékhez)
- 50 g Cukor (szóráshoz)