Kringle málnás töltelékkel tálalva, cukorral megszórva

Kringle málnás töltelékkel

A Kringle egy tradicionális magyar sütemény, amelyet különféle töltelékekkel készítenek. A málnás változat egy friss és ínycsiklandó alternatívája a klasszikus kringle-nek. A tészta puhasága és a málna természetes édessége tökéletes kombináció, amely minden falatnál örömet okoz. Ezt a süteményt gyakran készítik ünnepekre, vagy bármilyen különleges alkalomra.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 1 óra
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
10 g Élesztő
100 ml Meleg víz
50 g Cukor
200 ml Tej
1 db Tojás
500 g Liszt
1 csipet
100 g Vaj
200 g Málna
50 g Cukor (töltelékhez)
1 tk. Friss citromlé
50 g Krumplipüré (töltelékhez)
50 g Cukor (szóráshoz)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Az élesztőt a meleg vízben és a cukor felében oldd fel, majd hagyd 10 percig állni, amíg felfut.

    A víznek nem lehet forró, csak langyos, hogy az élesztő ne pusztuljon el.

    2

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet és a sót. Add hozzá az élesztős keveréket, a tejet, a tojást, és kezd el összegyúrni a tésztát.

    Ha a tészta túl ragacsos, adj hozzá egy kis lisztet. Ne gyúrd túl, hogy ne legyen kemény.

    3

    Hozzáadd a lágy vajat, és folytasd a dagasztást, amíg sima és rugalmas tésztát nem kapsz. Fedd le egy konyharuhával, és hagyd kelni 1 órán át, amíg duplájára nő.

    A vaj segít abban, hogy a tészta puha és foszlós legyen.

    4

    Közben készítsd el a tölteléket. A málnát egy tálban összekevered a cukorral, majd a citromlével. Ha szükséges, pürésítheted egy kicsit.

    A citromlé kiemeli a málna ízét, és egy kis frissességet ad a tölteléknek.

    5

    A tésztát lisztezett felületen nyújtsd ki egy téglalap alakúra, majd egyenletesen oszlasd el rajta a málnás tölteléket. A tészta széleit hajtsd be, majd tekerd fel, mint egy tekercset.

    Ügyelj arra, hogy a töltelék ne folyjon ki, miközben feltekered a tésztát.

    6

    A feltekert tésztát helyezd sütőpapírral bélelt tepsibe, és hagyd pihenni 30 percig, amíg újra kel.

    A második kelesztés segít abban, hogy a kringle könnyű és puha legyen.

    7

    A sütőt melegítsd elő 180°C-ra. Süsd a kringlit 25-30 percig, amíg aranybarna nem lesz.

    Ha a teteje túl gyorsan barnulna, takard le alufóliával, hogy ne égjen meg.

    8

    Amikor a kringle elkészült, szórd meg cukorral és hagyd kihűlni, mielőtt szeletelnéd.