Krumplis-kolbászos calzone frissen sütve

Krumplis-kolbászos calzone

A calzone eredetileg Nápoly egyik legismertebb street foodja, amelyet gyorsan és egyszerűen lehet fogyasztani. Ez a krumplis-kolbászos verzió egy laktatóbb, tartalmasabb változat, amelyet a magyar konyha inspirált. A füstölt kolbász gazdag ízt ad, míg a burgonya krémes állagot biztosít a tölteléknek. A tejföl egy kis savasságot és frissességet kölcsönöz a tölteléknek, amely tökéletes harmóniát alkot az olvasztott mozzarellával. Tipp: Ha ropogósabb tésztát szeretnél, sütés előtt egy kevés vízzel permetezd meg a calzone tetejét!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 18 perc
Teljes 33 perc
620 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Pizza tészta
200 g Főtt burgonya
150 g Füstölt kolbász
100 g Mozzarella sajt
50 g Tejföl
2 gerezd Fokhagyma
10 ml Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Fekete bors
1 db Tojás

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra. Ha bolti pizzatésztát használsz, hagyd szobahőmérsékleten 10 percig pihenni, hogy könnyebben nyújtható legyen.

    A bolti pizzatésztát érdemes szobahőmérsékleten pihentetni, mert így könnyebben nyújtható és kevésbé szakad.

    2

    Lisztezett felületen nyújtsd ki a pizzatésztát kb. 3-4 mm vastagságúra. Formázz belőle egy nagy kört, majd vágd két egyenlő részre.

    A lisztezett felület megakadályozza, hogy a tészta leragadjon.

    3

    A főtt burgonyát törd össze villával, és keverd össze az apróra vágott fokhagymával, sóval és borssal.

    A burgonyát ne főzd túl, mert akkor szétesik és nehéz lesz vele dolgozni.

    4

    A füstölt kolbászt vágd vékony szeletekre, majd keverd össze a burgonyás keverékkel.

    Választhatsz enyhébb vagy csípősebb kolbászt ízlés szerint.

    5

    A tejfölt egyenletesen kend el a tészta egyik felén, majd oszlasd el rajta a burgonyás-kolbászos tölteléket.

    A tejföl helyett használhatsz pizzaszószt is, ha úgy jobban szereted.

    6

    A mozzarellát reszeld le, majd szórd rá a töltelékre.

    A mozzarella helyett használhatsz más, jól olvadó sajtot is, ízlés szerint.

    7

    A tölteléket helyezd a tészta egyik felére, majd hajtsd rá a másik felét. A széleket egy villa segítségével nyomkodd le, hogy jól lezárd a calzone-t.

    A villa segít szorosan lezárni a széleket, így a töltelék nem fog kifolyni.

    8

    Egy kis tálban verd fel a tojást, majd kend meg vele a calzone tetejét, hogy szép aranybarnára süljön.

    A tojáshoz adhatsz egy kevés tejet vagy tejszínt is, hogy még szebb színe legyen a calzone-nak.

    9

    Helyezd a calzone-t sütőpapírral bélelt tepsire, és süsd 15-18 percig, vagy amíg aranybarna nem lesz.

    A sütési idő sütőfüggő, figyelj rá, hogy a tészta ne égjen meg. Ha túl gyorsan barnulna, takard le alufóliával.

    10

    Sütés után hagyd kicsit hűlni, majd locsold meg egy kevés olívaolajjal és tálald melegen.

    Az olívaolaj még ízletesebbé teszi a calzonét.