A kurutot áztasd be egy tál hideg vízbe 15-20 percre, hogy megpuhuljon.
A kurut (szárított joghurt) gyorsan megpuhul, de ha hosszabb ideig áztatod, még krémesebb lesz.
A fokhagymát hámozd meg, és apróra vágd.
A fokhagyma frissessége fokozza az étel ízét, így ne hagyd ki belőle.
A koriandert vágd apróra, majd tedd félre a tálaláshoz.
A koriander friss és enyhe citrusos ízt ad az ételhez.
Egy serpenyőben hevítsd az olívaolajat, és add hozzá az apróra vágott fokhagymát. Pirítsd meg közepes lángon 1-2 percig.
Ügyelj arra, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert keserűvé válhat.
Add hozzá a beáztatott kurutot, a köményt, a paprikát, a citromlevet, és keverd jól össze. Főzd még 5-7 percig, hogy az ízek összeérjenek.
A kurut nagyon gazdag és krémes, így érdemes alaposan összekeverni a fűszerekkel.
Tálald az ételt friss korianderrel megszórva.
A koriander nemcsak ízt ad, hanem szép zöld színével vizuálisan is feldobja az ételt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.