Kurut korianderrel, indiai joghurtos étel friss korianderrel tálalva

Kurut korianderrel

A kurut egy hagyományos indiai étel, amely szárított joghurttal készül. Az étel gazdag fűszerekben, és gyakran fogyasztják különféle formákban. A koriander friss és citrusos íze kiemeli a joghurt gazdagságát, míg a fűszerek – mint a kömény és a paprika – mély ízeket adnak az ételnek. A kurut korianderrel tökéletes választás, ha valami gyors, mégis ínycsiklandó indiai ételt szeretnél készíteni.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Kurut (szárított joghurt)
2 ek. Friss koriander
2 gerezd Fokhagyma
0.5 tk. Kömény
1 tk. Paprika
1 ek. Citromlé
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
200 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A kurutot áztasd be egy tál hideg vízbe 15-20 percre, hogy megpuhuljon.

    A kurut (szárított joghurt) gyorsan megpuhul, de ha hosszabb ideig áztatod, még krémesebb lesz.

    2

    A fokhagymát hámozd meg, és apróra vágd.

    A fokhagyma frissessége fokozza az étel ízét, így ne hagyd ki belőle.

    3

    A koriandert vágd apróra, majd tedd félre a tálaláshoz.

    A koriander friss és enyhe citrusos ízt ad az ételhez.

    4

    Egy serpenyőben hevítsd az olívaolajat, és add hozzá az apróra vágott fokhagymát. Pirítsd meg közepes lángon 1-2 percig.

    Ügyelj arra, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert keserűvé válhat.

    5

    Add hozzá a beáztatott kurutot, a köményt, a paprikát, a citromlevet, és keverd jól össze. Főzd még 5-7 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A kurut nagyon gazdag és krémes, így érdemes alaposan összekeverni a fűszerekkel.

    6

    Tálald az ételt friss korianderrel megszórva.

    A koriander nemcsak ízt ad, hanem szép zöld színével vizuálisan is feldobja az ételt.