Labra kókuszreszelékkel, friss sütemény kókuszreszelékkel és aranybarna színben

Labra Kókuszreszelékkel

A labra egy hagyományos édesség, amely a Török konyhában gyakran szerepel. A kókuszreszelék hozzáadásával a tészta különleges ízvilágot kap, miközben a sütemény kívül ropogós, belül pedig puha és omlós marad. Ez az édesség ideális választás reggelire, vagy egy gyors uzsonnára. A gyors elkészítés és a kevés alapanyag miatt ez a recept könnyen beleillik a mindennapi étkezésekbe.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Búzaliszt
1 tk. Sütőpor
100 g Cukor
150 ml Friss tej
2 ek. Olaj
1 cs. Vaníliás cukor
1 db Tojás
100 g Kókuszreszelék
1 csipet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A tojást verd fel a cukorral és vaníliás cukorral, majd add hozzá a tejet és az olajat. Keverd jól össze.

    A tojás felverése segít a tésztában a levegősség elérésében, ami puhább lesz.

    2

    Egy külön tálban keverd össze a lisztet, sütőport, sót és kókuszreszeléket.

    A kókuszreszelék gazdagítja az ízt és textúrát, segít a tésztának egy különlegesebb jelleget adni.

    3

    A két keveréket egyesítsd, majd gyúrd össze, hogy sima tésztát kapj.

    Ne gyúrd túl, hogy a tészta ne legyen kemény. A cél egy puha, formázható tészta.

    4

    A tésztát oszd 8-10 kis darabra, formázz belőlük kis golyókat, majd helyezd őket egy sütőpapírral bélelt tepsibe.

    A golyókat formázhatod kisebbre vagy nagyobbra is, de ügyelj arra, hogy egyenletesek legyenek, hogy egyformán süljenek.

    5

    Előmelegített 180°C-os sütőben süsd a labrát 15-20 percig, amíg aranybarnák nem lesznek.

    Ha egy kicsit ropogósabbra szeretnéd, hagyd őket a sütőben pár percig tovább.

    6

    Miután megsültek, hagyd őket egy kicsit hűlni, majd tálald melegen vagy szobahőmérsékleten.