Lagman tálalva, kézzel húzott tésztával és marhahúsos raguval

Lagman kézzel húzott tésztával

A Lagman egy klasszikus ázsiai étel, amely különösen Közép-Ázsiában, különösen Üzbegisztánban és Kazahsztánban népszerű. Az étel különlegessége a kézzel húzott tészta, amelyet friss, házi készítésű módon készítenek el. A gazdag marhahúsos ragutól és a tésztától egy igazán laktató étel születik, ami az egész család számára tökéletes választás. Ahogy a tészta húzódik, és a ragú édes és fűszeres ízeivel keveredik, biztosan egy felejthetetlen étkezésben lesz részed.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 1 óra 10 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Liszt
200 ml Víz
1 db Tojás
1 tk.
400 g Marhahús
1 db Hagyma
1 db Paprika
1 db Sárgarépa
3 gerezd Fokhagyma
2 db Paradicsom
2 ek. Szójaszósz
1 tk. Fűszerpaprika
2 ek. Friss koriander
2 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A tésztához a lisztet egy nagy tálba szitáld, add hozzá a tojást, sót és lassan öntsd hozzá a vizet. Kezdd el összegyúrni a tésztát, amíg sima, rugalmas állagot nem kapsz.

    Ha túl kemény a tészta, egy kis vízzel lágyíthatod, ha túl lágy, adj hozzá egy kevés lisztet.

    2

    A tésztát oszd három részre, és kezd el kézzel húzni. A tésztát folyamatosan nyújtogatva és húzva készítsd el a hosszú, vékony csíkokat.

    Ha nem szeretnél kézzel húzni, egy tésztanyújtóval is kinyújthatod a tésztát, majd késsel csíkozhatod.

    3

    A marhahúst vágd apró kockákra, a hagymát, paprikát, sárgarépát és fokhagymát pedig finomra vágd.

    A hús aprítása segít abban, hogy a hús egyenletesebben sülje át és könnyebben felszívja a fűszereket.

    4

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, add hozzá a hagymát, fokhagymát, és pirítsd őket üvegesre.

    Ne hagyd, hogy a hagyma megégjen, mert keserű ízt adhat az ételnek.

    5

    Add hozzá a marhahúst és pirítsd meg, amíg a hús minden oldala szépen meg nem barna.

    Fontos, hogy a hús ne zsúfolódjon össze, különben nem pirul meg egyenletesen.

    6

    Ezután add hozzá a paprikát, sárgarépát, paradicsomot és a fűszerpaprikát. Keverd jól össze, és főzd 5-7 percig.

    A fűszerpaprika mélyebb ízt ad a húsnak, és egy szép színt is kölcsönöz az ételnek.

    7

    Öntsd hozzá a szójaszószt, és egy kis vizet, hogy egy szaftos ragut kapj. Főzd alacsony lángon 15-20 percig, amíg az összes íz összeér.

    Ha sűrűbb szószra van szükséged, hagyd tovább főni, amíg el nem éri a kívánt állagot.

    8

    A húshoz elkészített ragut tálald a frissen főzött húzott tésztával. Szórd meg friss korianderrel.

    A koriander friss íze tökéletesen illik a gazdag raguba, és különleges ízélményt ad a fogásnak.