Lahmacun tálalva

Lahmacun

A Lahmacun, azaz a török lapos pizza, a Közel-Kelet egyik legismertebb étele. Ez a könnyű, ropogós tészta alapú fogás tökéletes egyensúlyt teremt a fűszeres darált hús és a friss zöldségek között. A Lahmacun az évszázadok során a török konyha egyik alapkövévé vált, és ma is népszerű gyorsétel Törökországban. Friss petrezselyemmel és citrommal tálalva az ízek tökéletes harmóniáját nyújtja.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 30 perc
520 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Búzaliszt
200 ml Víz
10 g Élesztő
5 g
200 g Darált hús (bárány vagy marha)
2 db Paradicsom
1 db Paprika (piros)
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
10 g Friss petrezselyem
5 g Fűszerek (paprika, kömény, bors)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd elő a tésztát: keverd össze a lisztet, vizet, élesztőt és sót. Gyúrd sima állagúvá, és hagyd kelni 1 órán át meleg helyen.

    A tészta akkor jó, ha rugalmas és nem ragad. Ha túl száraz, adj hozzá egy kevés vizet, ha túl ragacsos, egy kevés lisztet. A keléshez takard le a tésztát egy konyharuhával.

    2

    Amíg a tészta kel, készítsd el a feltétet: aprítsd fel a hagymát, a paprikát és a paradicsomot. Keverd össze a darált húst az aprított zöldségekkel és a fűszerekkel, hogy homogén keveréket kapj.

    A zöldségeket minél apróbbra vágd, hogy a feltét egyenletesen terüljön el a tésztán. A fűszerezésnél légy bátran kísérletező, de a pirospaprika elengedhetetlen.

    3

    Melegítsd elő a sütőt 250°C-ra, vagy készíts elő egy forró, száraz serpenyőt a sütéshez.

    A magas hőfok biztosítja, hogy a lahmacun gyorsan megsüljön, és a tészta ropogós legyen. Ha serpenyőben sütöd, ne tegyél alá olajat.

    4

    Nyújtsd ki a tésztát nagyon vékonyra, majd egyenletesen oszlasd el rajta a húsos-zöldséges keveréket.

    A tészta legyen olyan vékony, hogy szinte áttetsző legyen. A feltétet vékony rétegben kend rá, hogy a tészta átsüljön.

    5

    Süsd a lahmacunt 6-8 percig a sütőben, vagy 2-3 percig serpenyőben, amíg a tészta ropogós lesz, és a feltét megsül.

    Figyeld a lahmacunt sütés közben, mert nagyon gyorsan megéghet. Ha serpenyőben sütöd, takard le fedővel, hogy a feltét is átsüljön.

    6

    Tálaláskor szórd meg friss petrezselyemmel, és kínáld citromszeletekkel a még ízesebb élmény érdekében.

    A citromlé kiemeli a fűszerek ízét, és frissességet kölcsönöz a lahmacunnak. A petrezselyem helyett használhatsz mentát is.