Lạp xưởng fokhagymával, vietnámi kolbász és tészta

Lạp xưởng fokhagymával

A Lạp xưởng egy hagyományos vietnámi kolbász, amelyet fűszeres hús és gyógynövények keverékéből készítenek. Az étel gyorsan és egyszerűen elkészíthető, és a kolbász enyhe füstös, fűszeres íze remekül illik a fokhagymához és a tésztához. A vietnámi konyha híres arról, hogy gazdag ízeket ötvöz, és a Lạp xưởng fokhagymával egy kiváló példa erre, hiszen könnyen elkészíthető és laktató étel, amely tökéletes egy gyors vacsorához.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Lạp xưởng (vietnámi kolbász)
4 gerezd Fokhagyma
2 ek. Olívaolaj
2 szál Zöldhagyma
200 g Tészta (pl. rizstészta)
1 tk. Fűszerpaprika
2 ek. Szójaszósz
1 csipet
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A lạp xưởng kolbászokat vágd karikákra, majd tedd félre.

    A vietnámi kolbász általában enyhén édes, fűszeres ízű, ami tökéletes kiegészítője a fokhagymás ételeknek.

    2

    A fokhagymát hámozd meg és finomra vágd. A zöldhagymát is aprítsd fel.

    A fokhagymát ne pirítsd túl, mert könnyen megéghet, és keserűvé válhat.

    3

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és add hozzá a fokhagymát. Pirítsd 1-2 percig, amíg illatos lesz.

    A fokhagyma pirítása gyorsan feloldja az olajban lévő aromákat, amitől az étel íze intenzívebbé válik.

    4

    Add hozzá a karikákra vágott lạp xưởng kolbászt, és süsd meg 5-6 percig, amíg a kolbász enyhén megpirul.

    A kolbász gyorsan megpirul, de figyelj, hogy ne süsd túl, mert a hús kiszáradhat.

    5

    Ezután add hozzá a fűszerpaprikát, szójaszószt, sót és borsot, majd keverd össze.

    A szójaszósz és a fűszerpaprika gazdagítja az étel ízét, a paprika enyhe fűszerességet ad hozzá.

    6

    A rizstésztát főzd meg a csomagolás utasításai szerint, majd szűrd le, és tedd a serpenyőbe a kolbászos keverékhez.

    A tészta a legjobb, ha még meleg, mert akkor könnyen átveszi a kolbász és a szójaszósz ízét.

    7

    Alaposan keverd össze, hogy minden hozzávaló jól eloszoljon. Ha szükséges, adj hozzá egy kis extra szójaszószt vagy sót ízlés szerint.

    A tészta és kolbász keverékét jól össze kell dolgozni, hogy minden falat tele legyen ízekkel.

    8

    Tálald az ételt, szórd meg a zöldhagymával, és azonnal fogyaszd melegen.

    A friss zöldhagyma ad egy kis frissességet és ropogósságot a végeredményhez, ami jól kiegészíti a fűszeres kolbászt.