Lazac burger tálalva

Lazac Burger

A Lazac Burger egy különleges, egészséges alternatíva a hagyományos hamburgerek helyett. A friss lazacfiléből készült pogácsák ízletesek és laktatók, amelyeket a kapros joghurtos szósz és a ropogós zöldségek tökéletesen kiegészítenek. Ez az étel egyedi választás lehet különleges alkalmakra, vagy ha valami könnyedebb, mégis ízletes fogásra vágysz.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
850 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Lazacfilé
4 db Hamburgerzsemle
4 db Friss salátalevél
2 db Paradicsom
1 db Lilahagyma
100 g Kapros joghurtos szósz
10 ml Citromlé
10 ml Olívaolaj
50 g Zsemlemorzsa
1 db Tojás
2 csipet
1 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A lazacfilét aprítsd fel késsel finomra. Tedd egy tálba, és keverd össze a zsemlemorzsával, tojással, citromlével, sóval és borssal.

    A lazacot ne darálva használd, hanem késsel aprítsd, hogy a textúrája megmaradjon. A zsemlemorzsa mennyiségétől függően lehet, hogy több vagy kevesebb kell a masszába, hogy formázható legyen.

    2

    Formázz a lazacmasszából négy pogácsát. Melegíts egy serpenyőt olívaolajjal, és süsd meg a pogácsákat közepes hőfokon 3-4 percig oldalanként, amíg aranybarnák lesznek.

    A lazacpogácsák könnyen széteshetnek. Ha túl lágy a massza, adj hozzá még egy kevés zsemlemorzsát. A sütéshez használj tapadásmentes serpenyőt, és ne mozgasd a pogácsákat, amíg meg nem pirultak az egyik oldalon.

    3

    Pirítsd meg a hamburgerzsemléket egy serpenyőben, hogy belső felületük aranybarna és ropogós legyen.

    A zsemléket száraz serpenyőben pirítsd, vagy használj egy kis vajat a még finomabb ízért. Vigyázz, hogy ne égesd meg őket.

    4

    Mosd meg a salátaleveleket, szeleteld fel a paradicsomot és a lilahagymát vékony karikákra.

    A salátaleveleket alaposan mosd meg és szárítsd le, hogy ne áztassa el a hamburgert. A lilahagymát érdemes felhasználás előtt hideg vízbe áztatni pár percig, hogy enyhébb legyen az íze.

    5

    Rakd össze a hamburgereket: kend meg a zsemle alsó felét kapros joghurtos szósszal, helyezd rá a salátalevelet, a lazacpogácsát, a paradicsomot és a lilahagymát.

    A szósz mennyiségét ízlés szerint szabályozhatod. Ha nincs kapros joghurtod, használhatsz majonézt vagy más kedvenc szószodat.

    6

    Tedd rá a zsemle felső részét, és óvatosan nyomd össze. Tálald azonnal friss zöldsalátával vagy édesburgonya hasábokkal.

    A hamburgert fogvájóval vagy kis nyárssal rögzítheted, hogy ne essen szét evés közben.