Keverd össze a görög joghurtot, a krémsajtot, az apróra vágott kapribogyót, citromlevet, sót és borsot, hogy egy krémes öntetet kapj.
Kóstold meg az öntetet, és ízesítsd tovább, ha szükséges. Használhatsz friss vagy szárított fűszernövényeket is.
Szeleteld fel az uborkát, paradicsomot és piros hagymát vékony karikákra.
A zöldségeket vágd egyforma vastagságúra, hogy egyenletesen oszoljanak el a pitában.
Melegítsd elő a pita kenyeret egy serpenyőben vagy sütőben, hogy kissé ropogós legyen.
A pita kenyeret ne melegítsd túl sokáig, mert kiszáradhat. Használhatsz pirítóst is a pita helyett.
A meleg piták belsejét kend meg a krémes öntettel, majd helyezd rá a füstölt lazac szeleteket.
Az öntetet egyenletesen kend el a pitában, hogy minden falatban érezhető legyen.
Rendezd el a friss uborkát, paradicsomot és piros hagymát a lazac tetején.
A hagymát érdemes vékony karikákra vágni, és felhasználás előtt enyhén besózni, majd kinyomkodni, hogy ne legyen túl erős az íze.
Szórd meg apróra vágott friss kaporral, és locsold meg egy kevés olívaolajjal.
A kapor helyett használhatsz más friss fűszernövényt is, például petrezselymet vagy snidlinget.
Hajtsd össze a pitát, és azonnal tálald.
A pitát papírba csomagolva könnyebben tudod majd elfogyasztani.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.