A csirkemájat tisztítsd meg, vágd le a felesleges hártyákat és szeleteld fel kisebb darabokra.
A csirkemájat alaposan mosd meg hideg vízben, és itasd le róla a felesleges vizet.
A hagymát és fokhagymát aprítsd fel, a paprikát és paradicsomot vágd fel kis kockákra.
A zöldségeket lehetőleg egyforma méretűre vágd, hogy egyenletesen süljenek.
Egy nagy serpenyőben hevítsd az olívaolajat, majd add hozzá a hagymát és fokhagymát. Pirítsd üvegesre.
Ne hagyd a hagymát megégni, mert keserű lesz.
Add hozzá a paprikát és paradicsomot, majd sózd és borsozd. Főzd a zöldségeket 5-6 percig, amíg a paradicsom levet ereszt.
Ha a paradicsom túl savanyú, adj hozzá egy csipet cukrot.
Most add hozzá a csirkemájat a serpenyőbe, szórd meg paprikás fűszerrel, és keverd össze.
A csirkemájat ne főzd túl, mert kemény lesz. Elég addig főzni, amíg a belseje már nem rózsaszín.
Öntsd hozzá a vizet, és párold 10-15 percig, amíg a csirkemáj teljesen átsül, és a szósz besűrűsödik.
Ha a szósz nem sűrűsödik be eléggé, keverj ki egy kevés lisztet vízzel, és öntsd a serpenyőbe.
Tálald friss kenyérrel vagy körettel.
A lecsós csirkemájat tálalhatod rizzsel, tésztával vagy burgonyapürével is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.