A zöldségeket (cukkini, padlizsán, piros paprika) mosd meg, majd szeleteld fel egyenlő vastagságú darabokra.
Ha a zöldségek túl vízesek, először töröld meg őket egy papírtörlővel, hogy grillezés közben ne főjenek szét.
A fokhagymát apróra vágd, és keverd össze az olívaolajjal, sóval, borssal, valamint az aprított petrezselyemmel.
A fokhagyma és olívaolaj keveréke adja meg az étel ízét, így figyelj arra, hogy jól összekeverd.
A zöldségeket kend be a fokhagymás olívaolajjal, majd grillezd őket 8-10 percig, amíg szépen megpirulnak és enyhén megpuhulnak.
Grillezés közben figyelj, hogy ne égjenek meg, és ne hagyd őket túl sokáig a grillen.
A leipäjuustót szeleteld fel, és az előmelegített grillen vagy serpenyőben süsd meg 2-3 percig, amíg a sajt enyhén aranybarna és ropogós lesz.
A leipäjuusto grillezésekor ne hagyd a sajtot túl hosszú ideig a hőn, mert túlzottan megolvadhat és elveszítheti textúráját.
Tálald a grillezett zöldségeket és sajtot egy tányéron, és szórd meg friss petrezselyemmel.
Tálalás előtt a grillezett sajtot szorosan illeszd a zöldségekre, hogy azok együtt szép kompozíciót alkossanak.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.