Leipäjuusto grillezve zöldségekkel, friss petrezselyemmel

Leipäjuusto grillezve zöldségekkel

A Leipäjuusto, vagy más néven finn sajtként ismert étel, egy tradicionális finn sajt, amely gyakran grillezve kerül tálalásra. A sajt önálló ételként is remek, de grillezett zöldségekkel kombinálva igazi étkezési élményt nyújt. A zöldségek grillen való elkészítése kiemeli azok természetes ízét, és remek kiegészítője a finom sajtoknak. A Leipäjuusto grillezve zöldségekkel nemcsak ínycsiklandó, hanem egészséges étkezési alternatíva is, amely tökéletes választás vegetáriánusoknak és sajt kedvelőknek egyaránt.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Leipäjuusto (fenntartott finn sajt)
1 db Cukkini
1 db Padlizsán
2 db Piros paprika
2 ek. Friss petrezselyem
3 ek. Olívaolaj
3 gerezd Fokhagyma
1 csipet
0.5 tk. Frissen őrölt bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A zöldségeket (cukkini, padlizsán, piros paprika) mosd meg, majd szeleteld fel egyenlő vastagságú darabokra.

    Ha a zöldségek túl vízesek, először töröld meg őket egy papírtörlővel, hogy grillezés közben ne főjenek szét.

    2

    A fokhagymát apróra vágd, és keverd össze az olívaolajjal, sóval, borssal, valamint az aprított petrezselyemmel.

    A fokhagyma és olívaolaj keveréke adja meg az étel ízét, így figyelj arra, hogy jól összekeverd.

    3

    A zöldségeket kend be a fokhagymás olívaolajjal, majd grillezd őket 8-10 percig, amíg szépen megpirulnak és enyhén megpuhulnak.

    Grillezés közben figyelj, hogy ne égjenek meg, és ne hagyd őket túl sokáig a grillen.

    4

    A leipäjuustót szeleteld fel, és az előmelegített grillen vagy serpenyőben süsd meg 2-3 percig, amíg a sajt enyhén aranybarna és ropogós lesz.

    A leipäjuusto grillezésekor ne hagyd a sajtot túl hosszú ideig a hőn, mert túlzottan megolvadhat és elveszítheti textúráját.

    5

    Tálald a grillezett zöldségeket és sajtot egy tányéron, és szórd meg friss petrezselyemmel.

    Tálalás előtt a grillezett sajtot szorosan illeszd a zöldségekre, hogy azok együtt szép kompozíciót alkossanak.