Leipäjuusto sajtkockák mézzel meglocsolva, friss áfonyával és mentával díszítve

Leipäjuusto mézzel meglocsolva

A leipäjuusto, más néven finn sajtkocka, egy hagyományos finn étel, amelyet gyakran mézzel tálalnak. A sajt friss és enyhén sózott ízét a méz édes gazdagsága tökéletesen kiegészíti. A finn hagyomány szerint a leipäjuusto gyakran friss bogyós gyümölcsökkel, mint például áfonyával, és friss mentával tálalják, így egy különleges desszert születik. Ez az étel nemcsak finn ünnepek kedvence, hanem egy könnyen elkészíthető édesség bármilyen alkalomra.

Előkészület 5 perc
Elkészítés 6 perc
Teljes 11 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Leipäjuusto
3 ek. Méz
50 g Friss áfonya
3 levél Friss menta

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A leipäjuustot melegítsd fel egy serpenyőben, közepes lángon. Mindkét oldalát süsd 2-3 percig, amíg aranybarna nem lesz.

    A leipäjuusto nagyon finom, amikor a széle enyhén ropogós lesz. Ha nem szeretnéd, hogy túl olvadékony legyen, csak rövid ideig süsd!

    2

    Miután a sajt megpirult, tedd át egy tányérra, és csorgass rá friss mézet.

    A méz ne legyen túl folyós, hogy szépen ráfolyjon a sajtra, és ne csöpögjön le.

    3

    Tálald friss áfonyával és menta levelekkel, amelyek egy szép színkontrasztot adnak a sajt és a méz mellé.

    Az áfonya frissessége jól kiegészíti a leipäjuusto gazdag ízét, és a menta üdítő íze extra frissességet ad az ételnek.