Lepinja sajttal, ropogós lepinja, olvasztott sajttal és friss petrezselyemmel

Lepinja sajttal

A lepinja sajttal egy hagyományos közel-keleti étel, amely a ropogós pita és a finom sajt kombinációját kínálja. Az étel egyszerűen elkészíthető, mégis rendkívül ínycsiklandó. A friss petrezselyem és a fokhagyma fokozza az étel ízét, és tökéletes választás lehet reggelire vagy könnyed vacsoraként.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Lepinja tészta
4 db Sajtszeletek
2 gerezd Fokhagyma
1 ek. Olívaolaj
1 csokor Friss petrezselyem
0.5 tk.
0.5 tk. Bors
1 tk. Szezámmag

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A lepinja tésztát pirítsd meg egy serpenyőben vagy sütőben, hogy egy kicsit ropogós legyen.

    A lepinja tésztát sütőben is megsütheted 180°C-on 10-15 perc alatt, hogy szép aranybarna legyen.

    2

    A fokhagymát hámozd meg és finomra vágd. Keverd össze egy evőkanál olívaolajjal.

    A fokhagymát érdemes késsel finomra vágni, hogy az olajban jobban átjárja az íz.

    3

    Kenj meg egy kevés fokhagymás olajat a lepinják tetején, hogy finom ízesítést adjon neki.

    Ha intenzívebb fokhagyma ízt szeretnél, hagyd rajta egy kicsit a fokhagyma darabokat.

    4

    Helyezd a sajtszeleteket a lepinjákra, és melegítsd őket, amíg a sajt megolvad.

    Ha szeretnéd, a sajtot olvaszthatod a sütőben is 180°C-on 5 percig.

    5

    Tálald a kész lepinját friss petrezselyemmel, sóval, borssal és szezámmaggal megszórva.

    A petrezselyem frissessége tökéletesen kiegészíti a sajtos lepinját, és a szezámmag ropogóssá teszi.