A lepinja tésztát pirítsd meg egy serpenyőben vagy sütőben, hogy egy kicsit ropogós legyen.
A lepinja tésztát sütőben is megsütheted 180°C-on 10-15 perc alatt, hogy szép aranybarna legyen.
A fokhagymát hámozd meg és finomra vágd. Keverd össze egy evőkanál olívaolajjal.
A fokhagymát érdemes késsel finomra vágni, hogy az olajban jobban átjárja az íz.
Kenj meg egy kevés fokhagymás olajat a lepinják tetején, hogy finom ízesítést adjon neki.
Ha intenzívebb fokhagyma ízt szeretnél, hagyd rajta egy kicsit a fokhagyma darabokat.
Helyezd a sajtszeleteket a lepinjákra, és melegítsd őket, amíg a sajt megolvad.
Ha szeretnéd, a sajtot olvaszthatod a sütőben is 180°C-on 5 percig.
Tálald a kész lepinját friss petrezselyemmel, sóval, borssal és szezámmaggal megszórva.
A petrezselyem frissessége tökéletesen kiegészíti a sajtos lepinját, és a szezámmag ropogóssá teszi.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.