Forralj fel 100 ml vizet, majd add hozzá a szárított levendulát. Hagyd ázni 5-10 percig, majd szűrd le és hagyd hűlni.
Ne áztasd a levendulát túl sokáig, mert keserű lehet a limonádé.
Facsard ki a citromok levét egy szűrőn keresztül, hogy eltávolítsd a magokat.
A citromot facsarás előtt görgesd át a pulton, így több levet tudsz kinyerni belőle.
Egy nagy kancsóban keverd össze a levendulateát, a citromlevet és a mézet, majd önts hozzá hideg vizet és alaposan keverd el.
A méz mennyiségét ízlés szerint változtathatod.
Egy külön tálban verd fel a tojásfehérjét, amíg habos állagot nem kapsz.
A tojásfehérje akkor lesz igazán kemény hab, ha teljesen zsírtalan tálban és habverővel dolgozol. Adj hozzá egy csipet sót a felverés elején.
Öntsd a limonádét a poharakba, majd óvatosan kanalazd rá a felvert tojásfehérjét, hogy habos réteget képezzen a tetején.
A felvert tojásfehérjét közvetlenül a tálalás előtt kanalazd a limonádéra, mert hamar összeesik.
Adj hozzá jégkockákat, majd önts rá szódavizet, hogy pezsgő hatást érj el.
A szódavíz mennyiségét ízlés szerint állíthatod.
Díszítsd friss mentalevelekkel és egy kevés szárított levendulával a tetején. Azonnal fogyaszd.
A limonádét azonnal fogyaszd el, mert a tojásfehérje hab hamar összeesik.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.