Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport és a sót. Fontos, hogy a száraz hozzávalók jól elkeveredjenek, így a gofri egyenletesen fog megemelkedni.
A sütőpor felelős a gofrik könnyedségéért, ezért elengedhetetlen.
Egy másik tálban verd fel a tojásokat, add hozzá a tejet és az olvasztott vajat, majd alaposan keverd össze.
A tojásokat alaposan verd fel, hogy a gofri könnyebb és levegősebb legyen.
A folyékony hozzávalókat öntsd a száraz hozzávalókhoz, és keverd simára, hogy csomómentes tésztát kapj. Ha túl sűrű lenne, adj hozzá egy kis tejet.
Ne keverd túl a tésztát, csak addig, amíg a száraz hozzávalók éppen nedvesek nem lesznek, különben a gofri kemény lesz.
Melegítsd elő a gofrisütőt, és enyhén kend meg olajjal vagy vajjal, hogy a gofrik ne ragadjanak le.
Győződj meg róla, hogy a gofrisütő teljesen felmelegedett, mielőtt beleöntöd a tésztát.
Önts egy adag tésztát a gofrisütőbe, és süsd aranybarnára kb. 4-5 perc alatt. Ismételd meg a folyamatot a maradék tésztával.
A sütési idő a gofrisütő típusától függően változhat, figyelj rá, hogy ne égjen meg.
Miközben a gofrik sülnek, egy serpenyőt melegíts fel közepes lángon, majd süsd meg a libamájat mindkét oldalán 1-2 percig, amíg aranybarna kérget nem kap.
A libamájat ne süsd túl, mert kiszáradhat. A belseje maradjon rózsaszín.
A sült libamájat csorgasd meg egy kevés mézzel és balzsamecettel, majd szórd meg friss kakukkfűvel az extra ízért.
A méz és a balzsamecet édes-savanyú íze tökéletesen kiegészíti a libamáj gazdag ízét.
A frissen sült gofrikat tálald a libamájjal, és azonnal fogyasztható. Kiegészítheted extra mézzel vagy balzsamecettel a még gazdagabb ízélmény érdekében.
Azonnal tálald, hogy a gofri még ropogós legyen és a libamáj se hűljön ki.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.