A darálthúst egy serpenyőben pirítsd meg az olívaolajon, majd add hozzá a felaprított hagymát és fokhagymát.
A hagyma pirítása segít abban, hogy a hús gazdag ízű legyen, de ne hagyd túl sokáig a serpenyőben, hogy ne keseredjen meg.
A friss chilivel és fűszerpaprikával ízesítsd, majd add hozzá a szójaszószt. Keverd jól össze, és főzd további 5 percig.
Ha szereted a nagyon csípős ételeket, akkor nyugodtan adj hozzá több chilit.
Készítsd el a tésztát: a lisztet keverd össze az élesztővel, majd add hozzá a meleg vizet és egy csipet sót. Keleszd 15-20 percig.
A meleg víz segíti az élesztőt aktívvá válni, és puhább tésztát eredményez.
Miután a tészta megkelt, oszd el egyenletesen kis golyókat. Nyújtsd ki őket kis kerek formákra.
A tészta nyújtása előtt lisztezd meg a felületet, hogy ne ragadjon a tészta.
A tészta közepébe tedd a húsos tölteléket, majd zárd be a széleit, és formázz belőle kis tasakokat.
A tasakokat szorosan zárd le, hogy a töltelék ne szivárogjon ki sütés közben.
A golyókat egy serpenyőben, forró olajban süsd meg, amíg aranybarna nem lesz, körülbelül 5-7 percig mindkét oldalon.
A forró olaj biztosítja, hogy a húsos tészta kívül ropogós, belül pedig szaftos maradjon.
A kész lihapiirakkákat tálald friss salátával vagy joghurttal.
A joghurt remekül illik az ételhez, mivel enyhíti a chili csípősségét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.