Lihapiirakka chilivel, ropogós tésztában, friss salátával tálalva

Lihapiirakka chilivel

A lihapiirakka a finn konyha egyik hagyományos étele, amelyet általában húsos töltelékkel készítenek. A chilivel készült változata egy igazán ínycsiklandó fogás, ami a csípős és fűszeres ízek rajongóinak ideális választás. A fűszeres darált hús és a ropogós tészta kombinációja tökéletes egy kiadós étkezéshez. Ez az étel nemcsak finom, hanem könnyen elkészíthető, így ideális gyors vacsoraként is.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Darálthús (marha vagy sertés)
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 db Friss chili
1 tk. Fűszerpaprika
2 ek. Szójaszósz
200 g Liszt
7 g Élesztő
150 ml Meleg víz
2 ek. Olívaolaj
1 db Tojás
1 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A darálthúst egy serpenyőben pirítsd meg az olívaolajon, majd add hozzá a felaprított hagymát és fokhagymát.

    A hagyma pirítása segít abban, hogy a hús gazdag ízű legyen, de ne hagyd túl sokáig a serpenyőben, hogy ne keseredjen meg.

    2

    A friss chilivel és fűszerpaprikával ízesítsd, majd add hozzá a szójaszószt. Keverd jól össze, és főzd további 5 percig.

    Ha szereted a nagyon csípős ételeket, akkor nyugodtan adj hozzá több chilit.

    3

    Készítsd el a tésztát: a lisztet keverd össze az élesztővel, majd add hozzá a meleg vizet és egy csipet sót. Keleszd 15-20 percig.

    A meleg víz segíti az élesztőt aktívvá válni, és puhább tésztát eredményez.

    4

    Miután a tészta megkelt, oszd el egyenletesen kis golyókat. Nyújtsd ki őket kis kerek formákra.

    A tészta nyújtása előtt lisztezd meg a felületet, hogy ne ragadjon a tészta.

    5

    A tészta közepébe tedd a húsos tölteléket, majd zárd be a széleit, és formázz belőle kis tasakokat.

    A tasakokat szorosan zárd le, hogy a töltelék ne szivárogjon ki sütés közben.

    6

    A golyókat egy serpenyőben, forró olajban süsd meg, amíg aranybarna nem lesz, körülbelül 5-7 percig mindkét oldalon.

    A forró olaj biztosítja, hogy a húsos tészta kívül ropogós, belül pedig szaftos maradjon.

    7

    A kész lihapiirakkákat tálald friss salátával vagy joghurttal.

    A joghurt remekül illik az ételhez, mivel enyhíti a chili csípősségét.