Lisztes taco tálalva

Lisztes Taco

A lisztes taco egy könnyedebb, rugalmasabb alternatívája a hagyományos kemény héjú tacónak. A sertéshús tökéletesen harmonizál a friss zöldségekkel, a cheddar sajttal és a lime-lével, így egy igazán ízletes és laktató ételt kapunk. Tökéletes hétköznapi vacsorának vagy baráti összejövetelekre. Ha szeretnéd még különlegesebbé tenni, próbáld ki guacamoléval vagy házi salsa szósszal!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
560 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
6 db Lisztes tortilla
400 g Darált sertéshús
1 ek. Olívaolaj
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
2 ek. Paradicsompüré
1 tk. Őrölt kömény
1 tk. Füstölt paprika
0.5 tk. Chili por
1 tk.
0.5 tk. Fekete bors
100 g Reszelt cheddar sajt
2 db Paradicsom
150 g Jégsaláta
1 db Lilahagyma
100 g Tejföl
10 g Friss koriander
1 db Lime

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Aprítsd fel a vöröshagymát és a fokhagymát. Vágd kockákra a paradicsomot, és szeleteld vékonyra a lilahagymát.

    A zöldségek előkészítése meggyorsítja a főzési folyamatot.

    2

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá a vöröshagymát. Pirítsd üvegesre 2-3 perc alatt.

    Ügyelj, hogy a hagyma ne égjen meg, mert keserű ízt adhat az ételnek.

    3

    Add hozzá a darált sertéshúst, és pirítsd közepes lángon, amíg teljesen átsül és enyhén aranybarnára pirul, kb. 6-7 perc alatt.

    A húst pirítsd addig, amíg már nem rózsaszín, és a leve elpárolog.

    4

    Keverd hozzá a fokhagymát, a paradicsompürét, az őrölt köményt, a füstölt paprikát, a chili port, a sót és a fekete borsot. Főzd további 5 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A fűszereket pirítsd a hússal, hogy jobban kiadják az aromájukat. A chili port ízlés szerint adagold.

    5

    Közben vágd vékony csíkokra a jégsalátát és aprítsd fel a friss koriandert.

    A jégsalátát és a koriandert közvetlenül tálalás előtt készítsd el, hogy frissek maradjanak.

    6

    Melegítsd fel a lisztes tortillákat egy száraz serpenyőben vagy sütőben, hogy rugalmasabbak legyenek.

    A tortillákat ne melegítsd túl, mert kiszáradhatnak és törékennyé válhatnak. Használhatsz mikrohullámú sütőt is.

    7

    Töltsd meg a tortilla lapokat a fűszeres sertéshússal, majd halmozd rá a jégsalátát, paradicsomot és lilahagymát.

    Ne töltsd túl a tortillákat, különben nehéz lesz összehajtani őket.

    8

    Szórd meg reszelt cheddar sajttal, majd locsold meg egy kevés tejföllel a krémes ízért.

    Használhatsz másféle sajtot is, például Monterey Jack-et vagy mozzarellát.

    9

    Facsarj rá egy kevés lime levet az extra frissesség érdekében, és szórd meg friss korianderrel.

    A lime leve és a koriander frissítő ízt ad a tacónak.

    10

    Tálald azonnal a lisztes tacókat, és élvezd az ízletes, laktató mexikói fogást!

    A tacókat tálalhatod guacamole-val, tejföllel és salsa szósszal.