Litti kókuszos, kókuszos golyók fahéjas ízzel és friss citrommal díszítve

Litti kókuszos

A Litti kókuszos egy indiai eredetű édesség, amely egyszerű, mégis rendkívül ínycsiklandó. A kókusz és fahéj keveréke egy igazi ínycsiklandó kombinációt ad, míg a friss citromlé frissítőt ad az ételnek. Ez az édesség tökéletes választás reggelire, vagy desszertként egy különleges vacsora után. A Litti kókuszos könnyen elkészíthető, és minden falatja egy kis frissességet hoz.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Litti tészta
150 g Kókuszreszelék
50 g Cukor
200 ml Tej
50 g Vaj
2 ek. Friss citromlé
1 tk. Fahéj
1 csipet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A kókuszreszeléket egy serpenyőben pirítsd meg, amíg enyhén aranybarna nem lesz.

    A kókusz gyorsan megpirul, figyelj, hogy ne égjen meg, mert akkor keserű íze lesz.

    2

    A tejet melegítsd fel a cukorral és a fahéjjal. Keverd el jól, hogy a cukor feloldódjon.

    Ha szeretnéd gazdagabbá tenni az ízét, adj hozzá egy csipetnyi vaníliás cukrot is.

    3

    A tésztát készítsd el a csomagolás szerint, majd hagyd kihűlni.

    A tészta legyen puha és jól formázható, hogy könnyen tölthető legyen.

    4

    A vajat olvaszd meg, majd keverd hozzá a pirított kókuszreszeléket, a tejet, a citromlevet és egy csipet sót.

    A vaj és a kókusz keveréke adja meg a desszert gazdag ízét, ne hagyd ki.

    5

    A tésztát töltsd meg a kókuszos keverékkel, majd formázz belőle kis golyókat.

    A golyókat ne tedd túl nagyra, hogy könnyen meg lehessen tölteni és egyenletesen süljenek.

    6

    A kis golyókat süsd meg előmelegített sütőben 180°C-on 15-20 percig, amíg aranybarna színűek nem lesznek.

    Ügyelj arra, hogy ne süsd túl, mert akkor kiszáradhatnak.

    7

    Tálald melegen, és élvezd a kókuszos, fahéjas, friss desszertet.

    A Litti kókuszos egy tökéletes édesség reggelire vagy desszertként, frissen tálalva.