A rizst főzd meg a csomagoláson lévő utasítás szerint, majd tedd félre, hogy kihűljön.
A rizst érdemes egy kicsit előre megfőzni, hogy legyen ideje lehűlni, amíg a többi hozzávalót előkészíted.
A hal filét vágd apróra, majd egy tálban keverd össze a felaprított fokhagymával, reszelt gyömbérrel, szójaszósszal és szezámmaggal. Formázz belőle kisebb pogácsákat.
Ha a hal túl száraznak tűnik, egy kis vízzel is pótolhatod, hogy könnyebben formálható legyen.
A kókuszolajat hevítsd fel egy serpenyőben, és a halpogácsákat mindkét oldalon süsd meg, körülbelül 4-5 percig, amíg szépen megpirulnak és átsülnek.
A kókuszolaj különleges ízt ad a halnak, de ha nem szereted, használhatsz más növényi olajat is.
A tojásokat külön serpenyőben süsd tükörtojásnak, a sárgáját hagyd folyósra, hogy jól illeszkedjen a pite tetejére.
A tükörtojás készítésekor figyelj arra, hogy a tojás fehérje jól megsüljön, de a sárgája megmarad folyós.
A tálaláshoz a rizst helyezd a tányér közepére, tedd rá a halpogácsát, majd helyezd a tükörtojást a tetejére.
Tálald friss korianderrel és egy marék salátával, hogy frissebb ízt adjon a fogásnak.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.