Loco moco halpogácsával, tükörtojással, korianderrel és salátával tálalva

Loco moco halpogácsával

A Loco moco egy hagyományos hawaii étel, amelyet eredetileg rizsből, húspogácsából, tükörtojásból és szójaszószból készítenek. A halpogácsás változata frissítőbb és könnyebb alternatívát kínál, miközben ugyanazokat az alapvető elemeket ötvözi. A hal és a tükörtojás együtt olyan ízélményt ad, amely ideális választás lehet egy gyors hétköznapi étkezéshez, miközben tápláló és finom. Az ételt zöldségekkel és friss korianderrel tálalhatjuk, hogy egyensúlyban legyenek az ízek.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
300 g Hal filé (például tőkehal)
2 db Tojás
2 ek. Kókuszolaj
200 g Rizs
2 gerezd Fokhagyma
1 cm Friss gyömbér
2 ek. Szójaszósz
1 tk. Szezámmag
1 tk. Friss koriander
1 marék Saláta

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst főzd meg a csomagoláson lévő utasítás szerint, majd tedd félre, hogy kihűljön.

    A rizst érdemes egy kicsit előre megfőzni, hogy legyen ideje lehűlni, amíg a többi hozzávalót előkészíted.

    2

    A hal filét vágd apróra, majd egy tálban keverd össze a felaprított fokhagymával, reszelt gyömbérrel, szójaszósszal és szezámmaggal. Formázz belőle kisebb pogácsákat.

    Ha a hal túl száraznak tűnik, egy kis vízzel is pótolhatod, hogy könnyebben formálható legyen.

    3

    A kókuszolajat hevítsd fel egy serpenyőben, és a halpogácsákat mindkét oldalon süsd meg, körülbelül 4-5 percig, amíg szépen megpirulnak és átsülnek.

    A kókuszolaj különleges ízt ad a halnak, de ha nem szereted, használhatsz más növényi olajat is.

    4

    A tojásokat külön serpenyőben süsd tükörtojásnak, a sárgáját hagyd folyósra, hogy jól illeszkedjen a pite tetejére.

    A tükörtojás készítésekor figyelj arra, hogy a tojás fehérje jól megsüljön, de a sárgája megmarad folyós.

    5

    A tálaláshoz a rizst helyezd a tányér közepére, tedd rá a halpogácsát, majd helyezd a tükörtojást a tetejére.

    Tálald friss korianderrel és egy marék salátával, hogy frissebb ízt adjon a fogásnak.