A friss lazacot alaposan öblítsd le, majd vágd kis kockákra. Ha szükséges, távolítsd el a bőrt. Ezután enyhén sózd be, keverd össze, és tedd a hűtőbe 30 percre, hogy a só átjárja.
Ha a lazac nagyon friss, nem szükséges sokáig sózni – ne legyen túl sós a végeredmény.
A paradicsomokat vágd apró kockákra. Fontos, hogy érett, de nem túl lédús paradicsomot válassz, így a saláta nem lesz túl vizes.
Ha a paradicsom túl lédús, vágás után papírtörlővel itasd le a felesleges nedvességet.
A vöröshagymát és a zöldhagymát aprítsd finomra. A vöröshagymát hideg vízbe áztathatod pár percre, hogy enyhítsd az erejét.
A zöldhagyma világos része lágyabb, a sötétebb rész aromásabb – használd mindkettőt keverve.
Egy nagy tálban keverd össze a sózott lazacot, a felkockázott paradicsomot, a vöröshagymát és zöldhagymát. Keverd össze óvatosan, hogy ne törjenek szét az összetevők.
Fakanállal vagy kézzel is keverheted – hagyományosan kézzel készül, innen a \'lomi\' (masszírozás) név.
Tedd bele a jégkockákat, keverd össze, majd helyezd hűtőbe legalább 1 órára. Tálalás előtt távolítsd el a jeget, majd hidegen kínáld.
A jég segít frissen tartani és lehűteni a keveréket – ez nemcsak ízben, hanem állagban is sokat számít.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.