Lomi salmon friss paradicsommal és zöldhagymåval egy tålban, hidegen tålalva

Lomi salmon zöldhagymåval

A lomi salmon hagyomĂĄnyos hawaii Ă©tel, amely az eurĂłpai Ă©s polinĂ©z gasztronĂłmia talĂĄlkozĂĄsĂĄnak eredmĂ©nye. A 19. szĂĄzadban Hawaii-ra Ă©rkezett norvĂ©g tengerĂ©szek hoztĂĄk be a sĂłzott lazacot, amelyet a helyiek a sajĂĄt alapanyagaikkal kombinĂĄltak – Ă­gy szĂŒletett meg ez a hideg salĂĄta. Az Ă©tel neve a „lomi” hawaii szĂłbĂłl ered, amely \'masszĂ­rozĂĄst\' jelent – utalva a hagyomĂĄnyos kĂ©zi keverĂ©si mĂłdszerre. KĂ©pzeld el, ahogy a jĂ©g hidegen tartja a friss paradicsom Ă©s hagyma Ă­zeit, miközben a sĂłs lazac minden falatban Ă©rvĂ©nyesĂŒl. Technikai tipp: mindig nagyon friss vagy fagyasztott, de teljesen kiolvasztott lazacot hasznĂĄlj, mert ez az Ă©tel nem hƑkezelt. TökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs nyĂĄri elƑételkĂ©nt vagy könnyƱ ebĂ©dkĂ©nt. Ha egy kis plusz frissessĂ©gre vĂĄgysz, kevĂ©s lime-lĂ©vel vagy korianderrel is megbolondĂ­thatod.

ElƑkĂ©szĂŒlet 20 perc
Elkészítés N/A
Teljes 20 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 300 g Friss lazacfilĂ©
⭕ 3 db Paradicsom
⭕ 1 db Vöröshagyma
⭕ 2 db Zöldhagyma
⭕ 1 tk. Durva tengeri só
⭕ 4 db JĂ©gkocka

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A friss lazacot alaposan öblĂ­tsd le, majd vĂĄgd kis kockĂĄkra. Ha szĂŒksĂ©ges, tĂĄvolĂ­tsd el a bƑrt. EzutĂĄn enyhĂ©n sĂłzd be, keverd össze, Ă©s tedd a hƱtƑbe 30 percre, hogy a sĂł ĂĄtjĂĄrja.

    Ha a lazac nagyon friss, nem szĂŒksĂ©ges sokĂĄig sĂłzni – ne legyen tĂșl sĂłs a vĂ©geredmĂ©ny.

    2

    A paradicsomokat vĂĄgd aprĂł kockĂĄkra. Fontos, hogy Ă©rett, de nem tĂșl lĂ©dĂșs paradicsomot vĂĄlassz, Ă­gy a salĂĄta nem lesz tĂșl vizes.

    Ha a paradicsom tĂșl lĂ©dĂșs, vĂĄgĂĄs utĂĄn papĂ­rtörlƑvel itasd le a felesleges nedvessĂ©get.

    3

    A vöröshagymåt és a zöldhagymåt aprítsd finomra. A vöröshagymåt hideg vízbe åztathatod pår percre, hogy enyhítsd az erejét.

    A zöldhagyma vilĂĄgos rĂ©sze lĂĄgyabb, a sötĂ©tebb rĂ©sz aromĂĄsabb – hasznĂĄld mindkettƑt keverve.

    4

    Egy nagy tĂĄlban keverd össze a sĂłzott lazacot, a felkockĂĄzott paradicsomot, a vöröshagymĂĄt Ă©s zöldhagymĂĄt. Keverd össze Ăłvatosan, hogy ne törjenek szĂ©t az összetevƑk.

    FakanĂĄllal vagy kĂ©zzel is keverheted – hagyomĂĄnyosan kĂ©zzel kĂ©szĂŒl, innen a \'lomi\' (masszĂ­rozĂĄs) nĂ©v.

    5

    Tedd bele a jĂ©gkockĂĄkat, keverd össze, majd helyezd hƱtƑbe legalĂĄbb 1 ĂłrĂĄra. TĂĄlalĂĄs elƑtt tĂĄvolĂ­tsd el a jeget, majd hidegen kĂ­nĂĄld.

    A jĂ©g segĂ­t frissen tartani Ă©s lehƱteni a keverĂ©ket – ez nemcsak Ă­zben, hanem ĂĄllagban is sokat szĂĄmĂ­t.