Lomo Saltado gluténmentes marhahússal és friss zöldségekkel tálalva gluténmentes burgonyapürével

Lomo Saltado gluténmentes

A Lomo Saltado egy hagyományos perui étel, amely a kínai és perui konyha keveredéséből született. Az étel a perui bevándorlók által hozott wokos főzési technikákat ötvözi a helyi alapanyagokkal, így létrehozva egy igazán különleges ételt. A gluténmentes változatot az étkezési igényekhez alkalmazkodva készítettem el, így bárki élvezheti a hagyományos ízeket. Az étel friss zöldségekkel és marhahússal tálalva, gluténmentes burgonyapürével kísérve tökéletes főétel lehet bármely étkezéshez.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
2200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Marhahús (steak vagy lapocka)
1 db Vöröshagyma
1 db Piros paprika
2 db Paradicsom
2 gerezd Fokhagyma
3 ek. Gluténmentes szójaszósz
1 ek. Fehérborecet
2 ek. Olívaolaj
2 ág Koriander
1 tk.
1 csipet Frissen őrölt bors
500 g Gluténmentes burgonyapüré

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahúst vágd csíkokra, majd fűszerezd sóval és borssal. Tedd félre, hogy a hús átvegye a fűszerek ízét.

    A hús vágásakor érdemes az erezet mentén dolgozni, így könnyebben szeletelhető lesz.

    2

    A vöröshagymát, a paprikát és a paradicsomot szeleteld fel. A fokhagymát apróra vágd.

    A paprikát és paradicsomot azonos nagyságúra vágd, hogy egyenletesen piruljanak.

    3

    Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg a marhahúst közepes lángon. Süsd a húst addig, amíg szépen megpirul, de ne szárítsd ki!

    A hús pirítása közben ne keverd folyamatosan, hogy kéreg alakuljon ki rajta.

    4

    Miután a hús megpirult, tedd hozzá a fokhagymát, majd pár másodperc után add hozzá a hagymát, paprikát és paradicsomot. Pirítsd őket a hússal együtt.

    A zöldségeket ne hagyd túl sokáig a serpenyőben, hogy frissek és ropogósak maradjanak.

    5

    Öntsd hozzá a gluténmentes szójaszószt és a fehérborecetet, majd keverd jól össze. Főzd pár percig, amíg az összes íz összeér.

    A szójaszósz és az ecet egyensúlyt adnak az ételnek, de ha szükséges, adj hozzá egy kis mézet, hogy édesebbé tedd.

    6

    Tálald az ételt gluténmentes burgonyapürével, és díszítsd friss korianderrel.

    A koriander friss ízt ad, de ha nem szereted, helyettesítheted petrezselyemmel is.