Lomo Saltado sertéshússal, zöldségekkel és kókuszaminóval tálalva

Lomo Saltado kókuszaminóval

A Lomo Saltado egy híres perui étel, amely a spanyol, kínai és perui ízek keveréke. Az étel alapja a sült hús, zöldségekkel és szójaszósszal, ami a kínai konyha hatását tükrözi. Az étel különlegessége, hogy az összetevők gyorsan, magas hőmérsékleten sülnek, így megőrzik frissességüket és ízvilágukat. A kókuszaminóval készült változat egy egzotikus csavart ad az ételnek, amely a tradicionális perui ízeket egy új dimenzióba emeli. A Lomo Saltado a perui konyha egyik legismertebb étkezése, és tökéletes választás a hétköznapi étkezésekhez vagy ünnepi alkalmakhoz.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Sertéskaraj
1 db Vöröshagyma
2 db Paradicsom
2 gerezd Fokhagyma
3 ek. Kókuszaminó
2 ek. Szója szósz
2 ek. Olívaolaj
2 ág Friss koriander
200 g Rizs

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A sertéskarajt vágd csíkokra, a paradicsomot és a hagymát szeleteld fel.

    A sertéskarajt ne vágd túl vékonyra, hogy a hús szaftos maradjon a sütés közben.

    2

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá a sertéscsíkokat, és süsd őket aranybarnára.

    Ne zsúfold túl a serpenyőt, inkább kisebb adagokban süsd, hogy a hús egyenletesen megpiruljon.

    3

    A hagymát és a fokhagymát add hozzá, és pirítsd őket 2-3 percig, amíg a hagyma üvegesedni kezd.

    A fokhagyma illata akkor lesz a legfinomabb, ha nem hagyod túl pirulni, csak amíg enyhén megpuhul.

    4

    Add hozzá a szeletelt paradicsomot, és keverd össze, hogy a paradicsom levet eresszen.

    A paradicsomnak ne engedd túl sokáig főzni, mert elveszti a frissességét és színét.

    5

    Öntsd hozzá a kókuszaminót és a szója szószt, és hagyd, hogy az ízek jól összeérjenek 5-7 perc alatt.

    A kókuszaminó enyhe édességet ad a fogásnak, amely remekül kiegyensúlyozza a szója szósz sósságát.

    6

    Közben készítsd el a rizst a csomagoláson található utasítások szerint.

    A rizst egy csipet sóval főzd, hogy kiemelje a fogás ízét.

    7

    Amikor a hús és a zöldségek elkészültek, szórd meg friss korianderrel, és tálald a főtt rizzsel.

    A koriander frissessége és színe feldobja a fogást, és ízében is gazdagítja.