Kezd a tésztát előkészíteni: egy kis tálban keverd össze a meleg vizet, a cukrot és az élesztőt. Hagyd állni 5-10 percig, amíg habosodik, és aktiválódik az élesztő.
A víz ne legyen túl forró, hogy ne öld meg az élesztőt. 40 °C körüli víz a legjobb!
Egy nagyobb tálban keverd össze a lisztet, sót, és a joghurtot. Add hozzá az élesztős keveréket, és gyúrd össze a tésztát. A tészta ne legyen túl ragacsos, ha szükséges, adj hozzá még egy kis lisztet.
Ha túl lágy a tészta, ne add hozzá az összes lisztet egyszerre, hanem fokozatosan pótold.
Amikor a tészta egyenletes és rugalmas, takard le egy konyharuhával, és hagyd kelni meleg helyen 1 órán át, amíg duplájára nem nő.
Ha nincs meleg helyed, tedd a tálat a sütőbe, és kapcsold be a sütőt 50 °C-ra, majd kapcsold ki, és helyezd bele a tésztát.
Míg a tészta kel, készítsd elő az olajat a sütéshez. Tölts egy nagy lábast vagy serpenyőt olajjal, és melegítsd közepes hőmérsékleten. A megfelelő hőmérsékletet úgy ellenőrizheted, hogy egy kis darab tésztát dobsz az olajba, és ha az azonnal megemelkedik, akkor megfelelő a hőmérséklet.
Ne süsd túl forró olajban, mert akkor a tésztát kívülről megégetheted, belül pedig nyers marad.
Amikor a tészta megkelt, vedd ki belőle egy kis adagnyi darabot (kb. 1 evőkanál nagyságú), és formázz belőle kis golyókat. Add hozzá az olajhoz, és süsd őket 2-3 percig, amíg aranybarnák lesznek.
Használj kanalat vagy két kanalat a tészta adagolásához, hogy könnyen formázható legyen.
Amikor a loukoumades aranybarnák és ropogósak, szedd ki őket az olajból, és helyezd papírtörlőre, hogy lecsöpögjön a felesleges olaj.
A papírtörlő segít eltávolítani a túlzott olajat, hogy a végeredmény ne legyen túl zsíros.
Tálald a kész loukoumades-t meleg mézzel és fahéjjal. A méz és a fahéj ragadós, édes réteget képez rajtuk.
Tálalás előtt szórhatsz rá egy kevés darált diót vagy egy kis kakaóport is a még gazdagabb ízélményért.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.