Luchi csicseriborsó curryvel tálalva, friss korianderrel és pufi kenyérrel

Luchi csicseriborsó curryvel

A Luchi csicseriborsó curryvel a hagyományos indiai étkezések egyik különleges fogása, amelyet gyakran tálalnak vegetáriánus vagy vegán étkezésekhez. A csicseriborsó, mint alapanyag, rendkívül tápláló és gazdag fehérjében, míg a fűszerek és a curry gazdag aromát adnak neki. Az étel alapja a Luchi, egy könnyed és pufi indiai kenyér, amely remekül illik a fűszeres curryhez. A Luchi csicseriborsó curryvel egy olyan étel, amely tökéletesen ötvözi a hagyományos indiai konyhát és a modern vegetáriánus étkezéseket.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 35 perc
Teljes 50 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Csicseriborsó
8 db Luchi (pufi kenyér)
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
2 cm Gyömbér
2 db Paradicsom
3 ek. Pirítható olaj
2 ek. Garam masala fűszerkeverék
1 tk. Kurkumapor
1 tk.
0.5 tk. Frissen őrölt bors
1 evőkanál Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A csicseriborsót előző nap áztasd be vízbe, hogy megpuhuljon. Ha gyorsítani szeretnél, használhatsz konzerv csicseriborsót.

    Ha száraz csicseriborsót használsz, akkor legalább 8-12 órán át kell áztatni, hogy könnyen megpuhuljon főzés közben.

    2

    A hagymát, fokhagymát és gyömbért apróra vágva, az olajon pirítsd meg, amíg a hagyma üvegesedni nem kezd.

    A gyömbér és fokhagyma pirítása közben figyelj arra, hogy ne égjenek meg, mert akkor keserűvé válhatnak.

    3

    Add hozzá a felaprított paradicsomokat, és főzd 5-7 percig, hogy a paradicsomok megpuhuljanak, és levet engedjenek.

    A paradicsomot jól pürésítheted is, hogy a curry szósza krémesebb legyen.

    4

    Miután a paradicsom megpuhult, add hozzá a garam masala fűszerkeveréket, a kurkumát, a sót és a borsot. Keverd jól össze.

    A fűszereket mindig alacsony hőmérsékleten pirítsd meg, hogy az ízük ne veszítse el az erejét.

    5

    Tedd bele a csicseriborsót a fűszeres szószba, és öntsd fel vízzel. Főzd 20-25 percig, amíg az ízek összeérnek.

    Ha szeretnéd, egy kis kókusztejet is adhatunk hozzá, hogy krémesebb legyen a curry.

    6

    A Luchit forgasd meg egy serpenyőben egy kevés olajon, hogy ropogósabb legyen. Tálald a meleg csicseriborsó curryvel.

    A Luchi az indiai konyha klasszikus pufi kenyere, ami jól illik a fűszeres curryhez.