A csicseriborsót előző nap áztasd be vízbe, hogy megpuhuljon. Ha gyorsítani szeretnél, használhatsz konzerv csicseriborsót.
Ha száraz csicseriborsót használsz, akkor legalább 8-12 órán át kell áztatni, hogy könnyen megpuhuljon főzés közben.
A hagymát, fokhagymát és gyömbért apróra vágva, az olajon pirítsd meg, amíg a hagyma üvegesedni nem kezd.
A gyömbér és fokhagyma pirítása közben figyelj arra, hogy ne égjenek meg, mert akkor keserűvé válhatnak.
Add hozzá a felaprított paradicsomokat, és főzd 5-7 percig, hogy a paradicsomok megpuhuljanak, és levet engedjenek.
A paradicsomot jól pürésítheted is, hogy a curry szósza krémesebb legyen.
Miután a paradicsom megpuhult, add hozzá a garam masala fűszerkeveréket, a kurkumát, a sót és a borsot. Keverd jól össze.
A fűszereket mindig alacsony hőmérsékleten pirítsd meg, hogy az ízük ne veszítse el az erejét.
Tedd bele a csicseriborsót a fűszeres szószba, és öntsd fel vízzel. Főzd 20-25 percig, amíg az ízek összeérnek.
Ha szeretnéd, egy kis kókusztejet is adhatunk hozzá, hogy krémesebb legyen a curry.
A Luchit forgasd meg egy serpenyőben egy kevés olajon, hogy ropogósabb legyen. Tálald a meleg csicseriborsó curryvel.
A Luchi az indiai konyha klasszikus pufi kenyere, ami jól illik a fűszeres curryhez.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.