Lutefisk barna sajttal és áfonyasziruppal, frissen tálalva

Lutefisk barna sajttal és sziruppal

A Lutefisk egy tradicionális skandináv étel, amelyet főként télen fogyasztanak, különösen az ünnepi időszakokban. A halat sóval és luffa növényi áztatással kezelik, hogy előállítsák ezt az egyedülálló ételt. A barna sajttal és sziruppal történő elkészítése egy modern csavart ad a hagyományos recepthez, amely egy gazdag, ínycsiklandó ételt eredményez. Az étel tökéletes kombinációja a fűszeres és édes ízeknek, amely a tradicionális skandináv konyhát ünnepli.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Lutefisk (szárított hal)
100 g Barna sajt
30 g Vaj
2 ek. Áfonyaszirup
1 tk.
0.5 tk. Frissen őrölt fekete bors
1 csokor Petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A lutefisket alaposan öblítsd le hideg vízben, hogy eltávolítsd a sót, majd tedd egy edénybe, és főzd közepes lángon 20-30 percig.

    A lutefisket ne főzd túl, mert akkor túlságosan puha lesz és elveszíti az ízét.

    2

    Miközben a hal fő, a barna sajtot reszeld le finomra, és készíts elő egy kis serpenyőt.

    A barna sajt a legfinomabb, ha frissen reszelt, így próbáld meg frissen reszelni.

    3

    A vajat hevítsd fel a serpenyőben, és add hozzá a reszelt barna sajtot. Folyamatosan kevergetve pirítsd, amíg a sajt teljesen elolvad és karamellizálódik.

    A sajtot lassan pirítsd, hogy elkerüld az égést és megőrizd az ízét.

    4

    Miután a lutefisk kész, helyezd a halat tányérra, és öntsd rá a karamellizált sajtot.

    A lutefiskot jól le kell engedni, hogy ne maradjon rajta túl sok víz, így az étel íze intenzívebb lesz.

    5

    Locsold meg áfonyasziruppal, és szórd meg friss petrezselyemmel.

    A szirup édes íze jól kiegyensúlyozza a hal sósságát, és friss petrezselyemmel még ízletesebbé válik.