A lutefisket jól öblítsd le hideg vízzel, majd egy nagyobb lábasban kezd el főzni vízben. Főzd 10-15 percig, amíg teljesen megpuhul.
A lutefisk hagyományos skandináv étel, és lassan kell főzni, hogy ne szakadjon szét.
Míg a hal fő, a vajat egy serpenyőben hevítsd fel, és add hozzá a finomra vágott vöröshagymát és fokhagymát. Pirítsd őket 2-3 percig, amíg üvegesek nem lesznek.
A hagymát ne pirítsd túl, mert a túlzott karamellizálódás keserű ízt adhat.
Add hozzá a tejszínt a hagymás keverékhez, és forrald fel. Csökkentsd a hőt, és főzd lassú tűzön 5-10 percig, hogy a mártás besűrűsödjön.
A tejszínnek nem kell túl sokáig főnie, csak annyi ideig, hogy a fűszerekkel jól összeforrjon.
A kész tejszínes mártást ízesítsd sóval, fekete borssal, és facsard bele a citrom levét.
A citrom frissességet ad a mártásnak, és segít kiemelni a hal ízét.
A kész lutefisket tálald a tejszínes mártással, és szórd meg friss petrezselyemmel.
A petrezselyem nemcsak ízt, hanem szép zöld színt is ad az ételnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.