Malai Chicken, gazdag joghurtos és tejszínes mártásban, friss korianderrel tálalva

Malai Chicken

A Malai Chicken egy hagyományos indiai étel, amely a gazdag, krémes joghurttal és tejszínnel készült csirkét tartalmaz. Az étel az indiai konyha egyik kedvenc fogása, amely fűszeres és enyhén édes ízeket kínál. A Malai Chicken egy tökéletes választás azok számára, akik szeretnék élvezni az indiai fűszerek gazdag világát, miközben egy krémes, szaftos ételt fogyasztanak.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Csirkemell
200 g Joghurthoz
100 ml Tejszín
2 ek. Friss koriander
2 ek. Citromlé
3 gerezd Fokhagyma
1 tk. Garam masala
0.5 tk. Kömény
1 tk. Paprika
1 tk. Koriander por
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkemellet vágd kis kockákra, majd tedd egy tálba. Add hozzá a joghurtot, tejszínt, citromlevet, és jól keverd össze.

    A csirkemell kockázása segít abban, hogy a pác jobban átjárja a húst.

    2

    Add hozzá a fokhagymát, garam masalát, köményt, paprikát, koriander port, sót és borsot a pácba. Alaposan keverd össze, hogy a csirkét mindenhol bevonja a pác.

    A pácnak legalább 30 percig pihenni kell a hűtőben, hogy a fűszerek jól átjárják a húst.

    3

    Egy serpenyőben hevíts olívaolajat, majd add hozzá a bepácolt csirkét. Sütöd közepes lángon 8-10 percig, amíg a csirke teljesen átsül.

    A csirkét ne süsd túl, mert akkor kiszárad. Ha szükséges, egy kis vizet is hozzáadhatsz, hogy szaftos maradjon.

    4

    Amikor a csirke kész, szórd meg friss korianderrel, és tálald rizzsel vagy naan kenyérrel.

    A koriander frissessége és zöldessége kiemeli az étel ízét és színt ad neki.