Forró málnás-fehércsokis cider bögrében

Málnás-fehércsokis cider

A cider évszázadok óta népszerű ital, amelyet különböző gyümölcsökkel és fűszerekkel variálnak. A málna és a fehér csokoládé kombinációja egyedi és luxus ízvilágot teremt, amely különösen jól illik a hűvös estékre. Képzeld el, ahogy egy hideg téli estén egy csésze forró málnás-fehércsokis cider gőzölög előtted, miközben a fehér csokoládé krémes édessége és a málna enyhén fanyar íze tökéletes harmóniában olvad össze. A tökéletes málnás-fehércsokis cider titka a megfelelő hőmérsékleten való melegítés. A fehér csokoládé könnyen megéghet, ezért fontos, hogy lassan olvaszd fel a tejszínben. Ha még gazdagabb ízt szeretnél, adhatsz hozzá egy kis mézet vagy egy csipetnyi sót, hogy kiemeld a csokoládé édességét. Ez az ital ideális karácsonyi összejövetelekre, ünnepi vacsorák mellé vagy egy meghitt otthoni pihenéshez.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 40 perc
520 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1.5 l Almalé (100%-os, szűretlen)
0.5 l Málnalé (100%-os)
100 g Fehér csokoládé
80 g Barnacukor
2 db Fahéjrúd
4 db Szegfűszeg
5 ml Vanília kivonat
50 g Friss málna
100 ml Tejszín

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Öntsd az almalét és a málnalevet egy nagy fazékba, majd kezdd el közepes lángon melegíteni. Ne hagyd forrni, hogy az ízek finoman összeérjenek.

    Ha nincs málnaleved, használhatsz málna szörpöt is, de figyelj a cukortartalmára, és csökkentsd a barnacukor mennyiségét.

    2

    Add hozzá a barnacukrot, és kevergesd, amíg teljesen feloldódik. Ez segít kiegyensúlyozni a málna enyhe savasságát.

    Kóstold meg, és ha szükséges, adj hozzá még egy kis barnacukrot, de ne legyen túl édes.

    3

    Tedd bele a fahéjrudakat és a szegfűszeget, hogy az ital gazdag, fűszeres aromát kapjon.

    A fűszerek mennyiségét ízlés szerint változtathatod. Ha intenzívebb ízt szeretnél, használj több fűszert.

    4

    Egy másik edényben melegítsd fel a tejszínt alacsony lángon, majd add hozzá az apróra tört fehér csokoládét. Folyamatos keverés mellett olvaszd fel, amíg sima, selymes állagot nem kapsz.

    Vigyázz, hogy a fehér csokoládé ne égjen le! Alacsony lángon, folyamatosan kevergetve olvaszd fel.

    5

    Öntsd a fehércsokis tejszínes keveréket a ciderhez, és keverd jól el. Hagyd melegedni még 15-20 percig, hogy az ízek teljesen összeérjenek.

    Ne forrald! Csak melegítsd, hogy az ízek összeérjenek.

    6

    Szórd bele a friss málnát, és hagyd még pár percig melegedni, hogy az íze beleolvadjon az italba.

    A málna széteshet, ezért ne keverd túl sokat.

    7

    Szűrd le az italt, hogy eltávolítsd a fűszereket és a málna magjait.

    Használj finom szűrőt vagy gézlapot a szűréshez.

    8

    Tálald forrón bögrékben, opcionálisan egy kis reszelt fehércsokoládéval vagy friss málnával a tetején díszítésként.

    A tejszínhab is jól illik hozzá.