Maltesers Ice Cream fagylalt tálalva

Maltesers Ice Cream

A Maltesers Ice Cream egy igazi csokoládé és kókuszrajongók kedvence, amely a híres Maltesers drazsét fagylaltosítja. A különleges drazsék roppanós karamellás közepével és a csokoládé finom ízével tökéletesen illeszkedik egy házi, krémes fagylaltba. A recept a csokoládé és kókusz egyedülálló kombinációját hozza el egy selymes fagylalt formájában. A fagyi egy igazi finomság, amely garantáltan elnyeri a csokoládérajongók tetszését. Tipp: extra édességért próbáld meg reszelni egy kis étcsokoládét a fagylalt tetejére tálaláskor!

Előkészület 25 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 35 perc
1950 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
400 ml Tejszín
200 ml Teljes tej
120 g Kristálycukor
1 tk. Vaníliakivonat
100 g Maltesers drazsé (durvára vágva)
60 g Étcsokoládé (apróra vágva)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy közepes lábosban keverd össze a tejszínt, a tejet és a kristálycukrot. Melegítsd közepes lángon, miközben folyamatosan kevered, amíg a cukor teljesen feloldódik. Ne forrald fel!

    Ha laktózmentes verziót szeretnél, használj laktózmentes tejet és tejszínt.

    2

    Add hozzá a vaníliakivonatot, majd vedd le a tűzről. Hagyd szobahőmérsékletűre hűlni, majd tedd a hűtőbe legalább 3 órára.

    A vaníliakivonat helyett használhatsz vaníliarúd kikapart magjait is.

    3

    Töltsd a lehűtött keveréket fagylaltgépbe, és dolgozd fel a gép utasításai szerint. Ha nincs fagylaltgéped, öntsd lapos edénybe, és 30 percenként keverd át 3-4 órán keresztül.

    A kézi keveréshez használj egy fém spatulát, hogy minél jobban fel tudd lazítani a fagylaltot.

    4

    Amikor a fagylalt már kezd sűrűsödni, keverd bele a durvára vágott Maltesers drazsét és az apróra vágott étcsokoládét. Tipp: ne keverd túl, hogy a drazsék roppanósak maradjanak.

    A Maltesers drazsé helyett használhatsz más csokoládés drazsékat is, például M&M's-t.

    5

    Tedd vissza a fagylaltot a fagyasztóba további 1-2 órára. Tálalás előtt hagyd szobahőmérsékleten 5-10 percig, hogy könnyen kanalazható legyen.

    A fagylaltot légmentesen záródó edényben tárold, hogy ne vegye át a fagyasztó szagait.