Egy közepes lábosban keverd össze a tejszínt, a tejet és a kristálycukrot. Melegítsd közepes lángon, miközben folyamatosan kevered, amíg a cukor teljesen feloldódik. Ne forrald fel!
Ha laktózmentes verziót szeretnél, használj laktózmentes tejet és tejszínt.
Add hozzá a vaníliakivonatot, majd vedd le a tűzről. Hagyd szobahőmérsékletűre hűlni, majd tedd a hűtőbe legalább 3 órára.
A vaníliakivonat helyett használhatsz vaníliarúd kikapart magjait is.
Töltsd a lehűtött keveréket fagylaltgépbe, és dolgozd fel a gép utasításai szerint. Ha nincs fagylaltgéped, öntsd lapos edénybe, és 30 percenként keverd át 3-4 órán keresztül.
A kézi keveréshez használj egy fém spatulát, hogy minél jobban fel tudd lazítani a fagylaltot.
Amikor a fagylalt már kezd sűrűsödni, keverd bele a durvára vágott Maltesers drazsét és az apróra vágott étcsokoládét. Tipp: ne keverd túl, hogy a drazsék roppanósak maradjanak.
A Maltesers drazsé helyett használhatsz más csokoládés drazsékat is, például M&M's-t.
Tedd vissza a fagylaltot a fagyasztóba további 1-2 órára. Tálalás előtt hagyd szobahőmérsékleten 5-10 percig, hogy könnyen kanalazható legyen.
A fagylaltot légmentesen záródó edényben tárold, hogy ne vegye át a fagyasztó szagait.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.