Manakish húsos töltelékkel, joghurttal tálalva

Manakish húsos töltelékkel

A Manakish egy híres közel-keleti étel, amely a fűszeres húsos töltelékkel vagy sajttal töltött tészták egyfajta változata. Az étel származása a Levante-i országokhoz, például Libanonhoz és Szíriához vezethető vissza, ahol hagyományosan reggeliként vagy könnyű étkezésként szolgálták fel. A húsos töltelékkel tálalt Manakish a családi összejöveteleken és az utcai étkezéseken egyaránt népszerű. A joghurt frissessége és krémessége kiemeli az étel gazdag ízét, amely minden falattal emlékeztet minket a közel-keleti konyha egyedülálló élvezetére.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Kenyérliszt
10 g Élesztő
300 ml Víz
3 ek. Olívaolaj
1 tk. Cukor
1 tk.
300 g Darálthús (bárány vagy marha)
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
2 ek. Tomato paste (paradicsompüré)
1 tk. Fűszerek (kömény, fahéj, só, bors)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A lisztet szitáld egy tálba, és készíts egy kis mélyedést a közepén. Az élesztőt és a cukrot keverd el a meleg vízben, és öntsd a liszthez.

    A víz ne legyen túl forró, különben az élesztő elpusztulhat. Melegnek, de nem forrónak kell lennie!

    2

    Adj hozzá sót és olívaolajat, majd gyúrd a tésztát simára. Hagyd pihenni 1 órán keresztül, amíg megkel.

    Ne gyúrd túl keményre a tésztát, mert akkor nem lesz puha és könnyű!

    3

    Amíg a tészta kel, kezd el a húsos tölteléket elkészíteni. A hagymát és fokhagymát aprítsd fel, és pirítsd meg olívaolajon egy serpenyőben.

    A hagymát alacsony hőmérsékleten pirítsd, hogy karamellizálódjon és édesebb ízt adjon.

    4

    Add hozzá a darált húst, és pirítsd, amíg barna nem lesz. Sózd, borsozd, majd add hozzá a paradicsompürét és a fűszereket.

    A fűszerek kombinációja nagyon fontos, hogy a töltelék gazdag és ízletes legyen. Kóstold meg és igazítsd az ízeket.

    5

    Miután a hús teljesen átsült, vedd le a tűzről és hagyd hűlni.

    A húsos tölteléket ne tedd túl forrón a tésztára, mert megolvaszthatja azt!

    6

    Ha a tészta megkelt, oszd fel kis golyókká, és nyújtsd ki őket vékony körökké. Kenj rájuk egy vékony réteg húsos tölteléket.

    Ne rakj túl sok tölteléket a tésztára, mert a sütés közben kifolytathatja!

    7

    Süsd a Manakish-t 220°C-ra előmelegített sütőben 10-12 percig, amíg a tészta aranybarnára sül, és a húsos töltelék enyhén karamellizálódik.

    Süsd őket aranybarnára, de ne hagyd túlsütni, mert a tészta megszáradhat.

    8

    Tálald az ételt frissen, joghurttal tálalva, hogy gazdagítsd az ízét és finom frissességet adjon.

    A joghurt segít enyhíteni a fűszeres tölteléket és friss, krémes textúrát ad az ételnek.