A mandulát őröld meg finom porrá. A lisztet, sütőport és kardamomot keverd össze egy tálban.
A mandulát érdemes frissen darálni, hogy megőrizzük az ízét és frissességét.
A tojásokat verd fel egy tálban a cukorral és vaníliás cukorral, amíg világos és habos nem lesz.
A tojásokat alaposan felverve könnyebb és levegősebb tésztát kapunk.
A tojásos keverékhez add hozzá az őrölt mandulát, a tej és az olajat, majd jól keverd össze.
Ha a tészta túl sűrű, adj hozzá egy kevés tejet, hogy megfelelő állagot kapj.
Fokozatosan add hozzá a száraz hozzávalókat (liszt, sütőpor, kardamom), és alaposan keverd össze.
Ne keverd túl sokáig a tésztát, hogy a mandelkubbat puha és omlós maradjon.
A kész tésztát öntsd egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és süsd előmelegített 180°C-os sütőben 30-35 percig.
A tésztának aranybarnának kell lennie, és amikor a közepébe szúrsz egy tűt, tisztán kell kijönnie.
Amikor a mandelkubb elkészült, hagyd hűlni a tepsiben, majd szeleteld fel és tálald.
A mandelkubb a legfinomabb frissen, de egy nappal később is nagyon finom marad.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.