Mandelkubb kardamommal tálalva, mandulás sütemény szép szeletekre vágva.

Mandelkubb kardamommal

A Mandelkubb egy tradicionális skandináv édesség, amelyet több generáció is kedvelt. Az étel a mandula gazdag ízét és a kardamom fűszerességét egyesíti, így igazi ínycsiklandó sütemény születik. A mandelkubb a skandináv országokban rendkívül népszerű, és különleges alkalmakra, mint például a karácsonyi ünnepek, gyakran készítik. A mandulás és kardamomos ízek friss, könnyed állagú süteményt eredményeznek, amely tökéletesen illik a hideg téli napokhoz.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 35 perc
Teljes 45 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
200 g Mandula
150 g Cukor
250 g Liszt
1 ek. Sütőpor
1 tk. Kardamom
2 db Tojás
100 ml Tej
100 ml Növényi olaj
1 cs. Vaníliás cukor
1 csipet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A mandulát őröld meg finom porrá. A lisztet, sütőport és kardamomot keverd össze egy tálban.

    A mandulát érdemes frissen darálni, hogy megőrizzük az ízét és frissességét.

    2

    A tojásokat verd fel egy tálban a cukorral és vaníliás cukorral, amíg világos és habos nem lesz.

    A tojásokat alaposan felverve könnyebb és levegősebb tésztát kapunk.

    3

    A tojásos keverékhez add hozzá az őrölt mandulát, a tej és az olajat, majd jól keverd össze.

    Ha a tészta túl sűrű, adj hozzá egy kevés tejet, hogy megfelelő állagot kapj.

    4

    Fokozatosan add hozzá a száraz hozzávalókat (liszt, sütőpor, kardamom), és alaposan keverd össze.

    Ne keverd túl sokáig a tésztát, hogy a mandelkubbat puha és omlós maradjon.

    5

    A kész tésztát öntsd egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és süsd előmelegített 180°C-os sütőben 30-35 percig.

    A tésztának aranybarnának kell lennie, és amikor a közepébe szúrsz egy tűt, tisztán kell kijönnie.

    6

    Amikor a mandelkubb elkészült, hagyd hűlni a tepsiben, majd szeleteld fel és tálald.

    A mandelkubb a legfinomabb frissen, de egy nappal később is nagyon finom marad.