Mandelkubb tojásfehérjével, friss mandulával díszítve

Mandelkubb tojásfehérjével

A mandelkubb egy tradicionális svéd édesség, amely mandulából és tojásfehérjéből készül, és kellemesen ropogós külsejű, miközben a belseje puha és enyhén édes. Az édesség könnyen elkészíthető és szinte minden alkalomra ideális, legyen az egy gyors édesség egy délutáni kávé mellé vagy egy ünnepi asztalon.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Mandulaliszt
100 g Cukor
3 db Tojásfehérje
50 g Liszt
1 tk. Sütőpor
1 csomag Vaníliás cukor
1 csipet
100 g Mandula (durvára vágva)
1 ek. Sütőolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A tojásfehérjét egy tálban verd fel kemény habbá.

    A tojásfehérjét tiszta edényben verd fel, hogy a hab keményebb legyen.

    2

    A mandulalisztet, a cukrot, a lisztet, a vaníliás cukrot és a sütőport egy tálban keverd össze.

    A lisztet és a mandulalisztet alaposan keverd össze, hogy egyenletes tésztát kapj.

    3

    Óvatosan forgasd bele a tojásfehérjét a száraz hozzávalókba, hogy ne törjön össze a hab.

    Finoman forgasd össze, hogy a hab ne veszítse el a levegősségét.

    4

    Add hozzá a durvára vágott mandulát és a sót, majd keverd el.

    A mandula egyedi ropogós textúrát ad a süteménynek, ami különlegessé teszi.

    5

    A kész tésztát formázz kis golyókká vagy kis halmokká, és helyezd őket egy sütőpapírral bélelt tepsibe.

    A mandelkubboknak nem kell túl nagyoknak lenniük, mivel sütés közben is nőnek.

    6

    Előmelegített 180 °C-os sütőben süsd 12-15 percig, amíg a külsejük aranybarnára sül.

    Ha túlságosan megbarnulnak, csökkentsd a hőmérsékletet.

    7

    Miután elkészültek, hagyd hűlni a süteményeket a tepsiben, majd tálald.

    A mandelkubbok még finomabbak, ha teljesen kihűlnek.