Mandi hallal, halas étel kölessel, tálalva korianderrel

Mandi hallal

A Mandi egy hagyományos étel, amely különösen a közel-keleti és arab konyhákban népszerű. Az étel a halat fűszeres, gazdag curry és kókusztejes szószban főzi, míg a köles, mint köret, segít kibővíteni az étel tápláló értékét. A Mandi hallal számos országban elkészíthető, különféle fűszerekkel és alapanyagokkal, így minden egyes változat egyedi ízvilágot kínál.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
900 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
600 g Hal filé (például tőkehal vagy ponty)
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
2 db Paradicsom
1 db Paprika
300 g Köles
200 ml Kókusztej
2 ek. Curry fűszerkeverék
1 ek. Koriander
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Bors
2 szál Zöldhagyma

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A hal filéket mosd meg és vágd kisebb darabokra. A hagymát és fokhagymát hámozd meg, majd apróra vágd. A paprikát és paradicsomot is vágd fel kisebb darabokra.

    A halat választhatod ízlésed szerint, de a fehér húsú halak ideálisak a Mandi ételhez.

    2

    Egy nagy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá a hagymát és fokhagymát. Pirítsd őket üvegesre.

    A fokhagymát figyeld, mert ha megég, kesernyés ízt adhat az ételnek.

    3

    Add hozzá a felvágott paprikát és paradicsomot, majd pirítsd együtt 5 percig, amíg a zöldségek kissé megpuhulnak.

    Ha szeretnéd, a paradicsomot pürésítheted, hogy sűrűbb szószt kapj.

    4

    Tedd a haldarabokat a serpenyőbe, és add hozzá a curry fűszerkeveréket. Sózd, borsozd, majd add hozzá a kókusztejet és keverd össze.

    A curry fűszerkeverék különleges ízt ad az ételnek, de ha nem szereted a csípőset, választhatsz enyhébb fűszerkeveréket.

    5

    Öntsd hozzá a kölest és 1 liter vizet, majd keverd össze. Hagyd, hogy a köles magába szívja a levet, és minden íz jól összeérjen.

    A köles kiváló alternatívája a rizsnek, és segít, hogy az étel táplálóbbá váljon.

    6

    Fedd le a serpenyőt, és alacsony hőmérsékleten főzd 20-25 percig, amíg a köles és a hal teljesen megpuhul.

    Ne emeld le a fedelet túl gyakran, hogy a gőz segítse a főzést és megőrizze az étel ízét.

    7

    Amikor elkészült, szórd meg a kész ételt friss korianderrel és zöldhagymával. Tálald friss salátával vagy egy szelet kenyérrel.

    A koriander frissességet ad az ételnek, és segít kiemelni a curry fűszereket.